Bilanț vaccinare COVID 1 ianuarie. Peste 1.000 de cadre medicale s-au vaccinat în ultima zi din an

Un număr de 1.367 de cadre medicale au fost vaccinate în ultima zi din an, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. Numărul total de persoane vaccinate a ajuns la 1.367.

01 ian. 2021, 18:17
Bilanț vaccinare COVID 1 ianuarie. Peste 1.000 de cadre medicale s-au vaccinat în ultima zi din an

Bilanț vaccinare COVID 1 ianuarie. Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 1 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

  •  Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 1367.
  •  Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) –  11.656.
  • Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 0 reacții comune și minore, dintre care:

– 0 reacții de tip local;

– 0 reacții generale .

  •  Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 26 reacții comune și minore, dintre care:

– 4 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 22 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Citește și: Vaccinarea cadrelor medicale în România. Medicii au fost programați, însă centrele sunt închise

Bilanț vaccinare COVID 1 ianuarie. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Bilanţ coronavirus 1 ianuarie 2021. Speranţe de Anul Nou 2021, cazuri puţine

Aproape 1,8 milioane de oameni au murit, iar aproape 82 de milioane s-au îmbolnăvit de covid-19 la nivel global, anul trecut. 2021 începe cu speranţa că vaccinarea va eradica această pandemie sau măcar îi va diminua efectele.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat vineri 3.938 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 74 de persoane au murit, numărul total al deceselor fiind 15.841 de la debutul pandemiei. La ATI sunt internaţi 1.111 de pacienţi.

Până astăzi, 1 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 636.201 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 566.365 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.938 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Un million de vaccinări în Israel, la o săptămână de la începutul campaniei. Premierul Netanyahu: „Doborâm toate recordurile”

Deşi campania de vaccinare a început săptămâna trecută, Israelul a reuşit să vaccineze mai mult de o zecime din populaţia sa. Zilnic, se vaccinează 150.000 de persoane, adică aproape 2% din populaţie şi eforturile se văd, pentru că au vaccinat un million de persoane. Premierul Benjam Netanyahu a fost de faţă.

„Suntem foarte entuziasmaţi. Jabarin este a milioana persoană vaccinate în Israel. Doborâm toate recordurile. Am adus milioane de vaccinuri în Israel, suntem înaintea întregii lumi”, a declarat Netanyahu.

Deşi campania de vaccinare este un succes, sunt şi persoane reticente. Populaţia arabă, care constituie cam 20% din populaţia Israelului, nu a primit cu braţele deschise campania. Premierul însă speră că situaţia se va schimba.

„Este foarte important pentru mine ca populaţia arabă din Israel să se vaccineze rapid. Este important pentru că salvează vieţi. Salvând vieţi, ne întoarcem la viaţa normală”, susţine premierul din Israel.