Bilanţul alb: 172 de localităţi mai sunt izolate din cauza zăpezii şi 179 de drumuri blocate

Ministerul Administraţiei şi Internelor informează, joi, că numărul localităţilor izolate din cauza zăpezii a scăzut la 172, iar 165 de localităţi nu au energie electrică, drumuri blocate mai fiind 179, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 15:09
Bilanţul alb: 172 de localităţi mai sunt izolate din cauza zăpezii şi 179 de drumuri blocate

Potrivit MAI, 52 de persoane din judeţele Buzău, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Vâlcea, Vrancea, Teleorman şi Tulcea, care aveau nevoie de asistenţă medicală, au fost preluate miercuri de elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi aduse la unităţi medicale.

În total, în cursul zilei de miercuri, condiţiile meteo mai favorabile au permis ca piloţii MAI să efectueze peste 20 de misiuni umanitare constând în transportul de urgenţă al unor persoane.

În ceea ce priveşte situaţia localităţilor izolate, numărul acestora a scăzut, joi mai fiind 172 de localităţi izolate, faţă de 306 existente miercuri.

În ceea ce priveşte situaţia drumurilor judeţene, potrivit situaţiei prezentate joi, sunt 179 drumuri judeţene blocate. Miercuri, la ora 15.00, erau 226 de astfel de drumuri blocate.

Alimentarea cu energie electrică înregistrează probleme în 165 de localităţi, pentru remedierea acestei situaţii intervenindu-se cu 250 de echipe specializate, cu sprijinul autorităţilor locale.

Pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice, Ministerul Administraţiei şi Internelor acţionează cu peste 4.200 de lucrători şi aproximativ 1.300 de mijloace tehnice din dotare.