Bilanţul alunecărilor de teren din Guatemala a ajuns la 131 de morţi şi 300 de dispăruţi

Alunecările de teren care au devastat în cursul nopții de joi spre vineri un sat din apropierea capitalei Ciudad de Guatemala au făcut 131 de morți, în timp ce aproape 300 de persoane sunt în continuare date dispărute, a anunțat duminică un oficial din cadrul serviciilor de prim-ajutor.

05 oct. 2015, 05:52
Bilanţul alunecărilor de teren din Guatemala a ajuns la 131 de morţi şi 300 de dispăruţi

„Din nefericire, o renumărare arată că am recuperat corpurile a 131 de persoane”, a declarat presei Julio Sanchez, purtător de cuvânt al postului de comandament pentru operațiunile de salvare la locul catastrofei.

El a mai anunțat că operațiunile de căutare au fost suspendate temporar din cauza ploilor care s-au abătut asupra zonei, în municipalitatea Santa Catarina Pinula, la circa 15 kilometri est de capitală. „Este periculos să lucrezi în aceste condiții”, a subliniat purtătorul de cuvânt, precizând că operațiunile vor fi reluate luni dimineață.

Citeşte şi Alunecare de teren în Guatemala. Cel puţin 56 de morţi şi peste 350 de dispăruţi

Un bilanț anterior anunțase 96 de morți și 300 de dispăruți.

Duminică, operațiunile de salvare au mobilizat 892 de persoane și 80 de utilaje.

Potrivit normelor internaționale, la ora locală 22.00 (luni, 04.00 GMT) se vor încheia cele 72 de ore dincolo de care probabilitatea de a mai găsi supraviețuitori este minimă, a subliniat Julio Sanchez.