Alunecare de teren în Guatemala. Cel puţin 56 de morţi şi peste 350 de dispăruţi

Alunecările de teren care s-au produs într-un sat din Guatemala au făcut cel puțin 56 de morți și au distrus 125 de locuințe, în timp ce alte 350 de persoane sunt în continuare date dispărute, a anunțat sâmbătă un oficial, potrivit AFP.

04 oct. 2015, 06:15
Alunecare de teren în Guatemala. Cel puţin 56 de morţi şi peste 350 de dispăruţi

Numărul morților a crescut la 56, dintre care mai mulți copii și trei nou-născuți. Numărul persoanelor dispărute este de 350„, a declarat un purtător de cuvânt al comandamentului de salvare, Julio Sanchez, în cursul unei conferințe de presă.

El a precizat că 2.500 de persoane au fost evacuate, dar vreo 50 de familii care trăiesc pe înălțimi, deasupra locului catastrofei care a avut loc într-o vale, refuză să plece în pofida pericolului.

Alunecarea de teren s-a produs în cursul nopții de joi spre vineri la 15 kilometri este de capitala țării, Ciudad de Guatemala, în municipalitatea Santa Catarina Pinula.

Purtătorul de cuvânt a mai afirmat că aproape 1.600 de persoane — membri ai echipelor de prim-ajutor, soldați și voluntari — participă la operațiunile de salvare și că accesul la locul tragediei a fost interzis zecilor de guatemalezi care s-au oferit să acorde o mână de ajutor, în măsura în care numărul celor implicați în căutări este considerat suficient.

El a mai subliniat că operațiunile vor fi suspendate dacă va începe să plouă sau pe timpul nopții, pentru a nu pune în pericol viața echipelor de salvare.