Bilanţul Cabinetului Ungureanu: emoţii, transpiraţii, gumă de mestecat şi cravate mov

78 de zile de mandat rezumate în câteva zeci de minute. La conferinţa de final de mandat, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a enumerat realizările guvernului pe care l-a condus şi le-a mulţumit colegilor de cabinet. Vizibil emoţionat şi afectat de căldură, premierul s-a încurcat de mai multe ori în timpul discursului şi a transpirat. Nici cravatele mov purtate de colegii Berca şi Mustea nu l-au ajutat. La bilanţ, din spatele lui Ungureanu au lipsit principalii lideri UDMR şi cei ai UNPR.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 18:18
Bilanţul Cabinetului Ungureanu: emoţii, transpiraţii, gumă de mestecat şi cravate mov

Căldura de la Palatul Victoria l-a cam încurcat pe şeful interimar al Guvernului în timpul discursului de bilanţ al celor 78 de zile de mandat. Ungureanu a fost nevoit să-şi întrerupă de mai multe ori discursul pentru a-şi tampona cu o batistă tamplele şi fruntea.

Nici miniştrii cabinetului Ungureanu nu s-au simţit prea confortabil. Unii erau plictisiţi şi aşteptau finalul discursului lui Ungureanu, alţii erau trişti, serioşi, unii mestecau gumă, alţii se uitau nerăbdători la telefon, probabil la ceasul telefonului.

De la discursul lui Ungureanu nu au lipsit nici cravatele mov. Miniştrii Berca şi Mustea au adus „flacăra violet” la Palatul Victoria.

Liderii UDMR, cu excepţia ministrului Sănătăţii Ladislau Ritli, şi cei ai UNPR au absentat de la conferinţa de bilanţ a lui Mihai Răzvan Ungureanu.

MRU nu a comentat însă prea mult absenţa miniştrilor UNPR şi UDMR de la bilanţul guvernării.

Despre această absenţă trebuie să-i întrebaţi pe ei. Fiecare are un motiv pentru absenţă, dar vreau să dau o notă de gratitudine pentru partidele care au susţinut Guvernul„, le-a spus Ungureanu jurnaliştilor.

Pe de altă parte, el a arătat că nu are niciun regret legat de activitatea guvernamentală.

Nu am regrete, a fost o experienţă extraordinară, pe care o retrăiesc în memorie oră cu oră şi zi cu zi. Nu m-am simţit singur sau sacrificat”, a precizat Ungureanu.

Absenţa miniştrilor Apărării şi de Externe vine în contextul în care UNPR a semnat miercuri cu USL un protocol privind sprijinirea cabinetului Ponta. Luni, ar urma ca USL să încheie un protocol şi cu grupul minorităţilor.