Bilanţul distrugerilor din centrul Capitalei. Pagubele sunt considerabile VIDEO

Trei sedii de bănci şi mai multe bancomate vandalizate, opt staţii RATB devastate, magazine şi cinci chioşcuri de ziare distruse, o maşină incendiată, 15 stâlpi de iluminat distruşi, opt staţii cu pavaj sparte. Este bilanţul protestelor violente de duminică seara din centrul Capitalei, prezentat în această dimineaţă de primarul Sorin Oprescu.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 07:29
Bilanţul distrugerilor din centrul Capitalei. Pagubele sunt considerabile VIDEO

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, luni, un bilanţ al distrugerilor din timpul protestelor de duminică, soldate cu pagube considerabile, de la deteriorarea semafoarelor, vandalizarea sediilor de bănci, bancomate, ruperea gardurilor de delimitare a străzilor.

Edilul şef al Bucureştiului a afirmat că au fost distruşi 400 de metri liniari de garduri de delimitare, între Bulevardele Universitate pe I.C. Brătianu, şapte semne de circulaţie, intrarea în pasajul Dimitrie Cantemir.

Totodată, Oprescu a informat că opt staţii ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au fost distruse: două de la magazinul Unirii, doua de la Hanul lui Manuc şi patru din staţia Sf. Gheorghe.

A fost distrus şi pavajul scărilor Teatrului Naţional Bucureşti, locul cel mai violent al manifestărilor de sâmbătă şi duminică, dar şi cel din zona Facultăţii de Arhitectură Ioan Mincu şi din Centrul Istoric. Cincisprezece stâlpi de iluminat au fost distruşi şi şase semafoare.

Geamurile de la mai multe sedii de bănci au fost sparte, precum şi ale unor spaţii comerciale din centrul Bucureştiului.

De asemenea, 22 de coşuri şi mai multe cabine telefonice au fost distruse. O maşină a fost incendiată, iar geamurile la altele au fost sparte.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat comandament de urgenţă, luni, de la 9.00, pentru a evalua pagubele în urma protestelor şi a dispune măsurile care se impun.