Bilanţul epidemiei de gripă a ajuns la 101 de morţi: O femeie din Prahova a decedat

Medicii au înregistrat duminică două noi decese cauzate de virusul gripal. Numărul persoanelor decedare din cauza complicaţiilor gripei în acest sezon a ajuns la 101.

10 feb. 2019, 17:17
Bilanţul epidemiei de gripă a ajuns la 101 de morţi: O femeie din Prahova a decedat

UPDATE: Victima cu numărul 100 este un bărbat în vârstă de 52 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi fără antecedente vaccinale.

Victima cu numărul 101 este un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi fără antecedente vaccinale.

Până miercuri, 7 februarie, se înregistraseră 3.455 cazuri de gripa clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării

Medicii au înregistrat un nou deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba de o femeie în vârstă de 73 de ani din judeţul Prahova, care suferea şi de alte boli şi despre care nu se ştie dacă fusese sau nu vaccinată, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

Femeia în vârstă de 73 de ani, din judeţul Prahova, a fost confirmata cu virus gripal tip A H1pdm09 şi suferea şi de alte boli. Medicii nu ştiu dacă se vaccinase sau nu antigripal.

Decesul a fost înregistrat sâmbătă, 9 februarie. Numărul total al deceselor provocate de virusul gripal ajunge astfel la 99, de la începutul sezonului.

Până miercuri, 7 februarie, se înregistraseră 3.455 cazuri de gripa clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării.