INCENDIU COLECTIV: Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a murit

Bilanţul tragediei din clubul Colectiv continuă să crească. Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit miercuri, în ziua în care a fost transferat în Franţa de la Spitalul Floreasca din Capitală. Reamintim că un alt tânăr a murit, miercuri dimineaţa, pe un pat dintr-un spital din Marea Britanie. Băiatul avea arsuri de gradul II şi III. Vlăduţ trebuia să-şi serbeze astăzi ziua de naştere. Copilul împlinea miercuri, 11 noiembrie, vârsta de 19 ani.

11 nov. 2015, 06:19

UPADTE:  Alex Pascu, basistul Goodbye to Gravity, este al patrulea din cei cinci membri ai trupei care îşi pierde viaţa după incendiul de la Colectiv.

Alex fusese transferat, miercuri, de la Spitalul Floreasca din Capitală la o unitate sanitară din Franţa. El a murit însă pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat înainte de ora 19.30.

Citeşte mai mult AICI

Şi Vlăduţ Roberto Andy, un tânăr grav rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit, miercuri, într-un spital din Chelmsford din Marea Britanie. Bilanţul a ajuns astfel la 50 de morţi.

Citeşte şi: COLECTIV. A închis ochii pentru totdeauna în ziua în care împlinea 19 ani. Vlăduţ a murit în Marea Britanie

De asemenea, marţi seara, Elena Niţu, o tânăra de 18 ani, a murit într-un spital din Liverpool, unde fusese transferată duminică seară.

Cei doi se aflau printre cele nouă persoane transferate duminică noaptea cu un avion NATO în spitale din Marea Britanie.

Elena Niţu avea 18 ani şi a mers în Colectiv alături de iubitul său, Silviu Grecu. Acesta s-a salvat primul din infern, însă după trei minute a revenit în clubul în flăcări, de unde a tras-o afară pe Elena. Starea acesteia era însă foarte gravă, tânăra având arsuri pe 60 % din suprafaţa corpului. Iniţial, Elena a fost conştientă, iar la scurt timp după declanşarea incendiului la clubul Colectiv a ajuns şi familia sa.

Mama ei chiar a urcat cu ea în ambulanţă, iar sora Elenei, Georgiana, povestea un amănunt cutremurător:”După ce a venit mama şi-a pierdut cunoştinţa. Ultimele ei cuvinte i le-a spus mamei. Cerea pături, multe pături, că îi este frig. Era acoperită, dar nu era suficient. Mama plângea în hohote„.

Elena Niţu era elevă în clasa a XII-a D la Colegiul Economic „A.D.Xenopol”, din Capitală.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Cine este tânărul care a murit în Marea Britanie. Tudor Golu făcea parte dintr-o trupă rock

Imediat după incendiu ea a fost internată la Spitalul de Arşi, iar sâmbătă a fost transferată, împreună cu alte 9 victime, în Marea Britanie, fiind internată la un spital din Liverpool. Din nefericire, arsurile grave suferite i-au adus sfârșitul, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Elena Niţu a fost a 49-a persoană care şi-a pierdut viaţa ca urmare a incendiului din 30 octombrie, de la clubul Colectiv.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 23 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri, la 50.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă cinci au decedat, unul în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda şi unul în drum spre Elveţia.

În spitalele din Capitală mai erau internate, marţi, 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 în stare critică şi gravă, alţi 29 de pacienţi fiind spitalizaţi în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elveţia şi Germania.