Bilanţul violenţelor din Cairo: 7 morţi, 450 de răniţi VIDEO

Violenţe în Egipt, unde mii de oameni au protestat în piaţa Tahrir din Cairo. Ei au cerut demisia preşedintelui Mohamed Morsi, pe care-l acuză că a trădat spiritul revoluţiei de acum doi ani. Cel puţin şapte oameni au murit, iar peste 450 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor violente din toată ţara. 

RomaniaTV.net
26 ian. 2013, 08:51
Bilanţul violenţelor din Cairo: 7 morţi, 450 de răniţi VIDEO

Protestatarii au aruncat cu cocktailuri Molotov şi pietre către forţele de ordine care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Violenţele au loc la doi ani de la răsturnarea regimului lui Hosni Mubarak. Manifestanţii au cerut demisia actualului preşedinte, islamistul Mohamed Morsi.

„Aceasta este reacţia firească a unei ţări care se află într-o stare mai proastă decât atunci când era sub regimul Mubarak. Este reacţia firească a oamenilor care nu au simţit că revoluţia a avut vreun efect. Ei au furat revoluţia de la protestatari, iar noi suntem aici pentru a o revendica”, a declarat un protestatar.

Violenţe au izbucnit şi în alte oraşe din ţară, precum Ismailia şi Alexandria. Totodată, armata egipteană a trimis tancuri şi trupe în oraşul Suez, după ce şase oameni au murit în urma ciocnirilor. Demonstraţiile au început încă de acum două zile. Protestatarii au încercat să escaladeze barierele de protecţie din jurul palatului prezidenţial.