Călătorii cu bilet unic sau un singur abonament pe toate mijloacele de transport din Bucureşti începând cu 17 februarie. Preţurile pornesc de la 20 de lei

Bucureştenii şi cei care vin cu treabă sau în vizită în Capitală vor putea călători integrat cu mijloace de transport la suprafaţă, metrou sau tren. Preţurile pornesc de la 20 de lei şi pot ajunge la 2.000 de lei în funcţie de perioada de valabilitate.

17 feb. 2022, 10:00
Călătorii cu bilet unic sau un singur abonament pe toate mijloacele de transport din Bucureşti începând cu 17 februarie. Preţurile pornesc de la 20 de lei

Călătorii cu bilet unic sau un singur abonament în Capitală şi judeţul Ilfov începând de joi, 17 februarie. Ordinul privind aprobarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafaţă, cu metroul şi cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă, în regiunea Bucureşti-Ilfov, a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Biletele unice vor putea fi achiziţionate prin cele trei reţele de distribuţie: reţele suprafaţă – metrou – feroviar.

„De astăzi se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona Bucureşti-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai şi troilebuz! Am semnat Ordinul de ministru necesar”, a anunţat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Un abonament metropolitan integrat pentru 24 de ore va costa 20 de lei pentru toate cele trei tipuri de transport, iar cel valabil 72 de ore – 40 de lei. Valabilitatea lui începe din momentul primei validării pe liniile de transport de suprafaţă, la metrou sau tren.

Citeşte şi: COD RUTIER 2022. La câte puncte de penalizare ţi se ia permisul

Un abonament metropolitan integrat cu valabilitatea o lună va costa 140 de lei pentru suprafaţă-feroviar, 140 de lei pentru metrou-feroviar şi 210 lei pentru suprafaţă-metrou-feroviar.

Pentru şase luni, abonamentul metropolitan integrat va costa 800 de lei pentru suprafaţă-feroviar şi, respectiv, metrou-feroviar, şi 1.100 de lei pentru toate cele trei tipuri.

La un an, costurile vor fi de câte 1.400 de lei pentru suprafaţă-feroviar şi metrou-feroviar şi de 2.000 de lei pentru suprafaţă-metrou-feroviar.

Citeşte şi: S-au reluat lucrările pe şantierul Drumului Expres Craiova -Piteşti. Grindeanu: Circulaţia trebuie să fie deschisă anul acesta

La începutul lunii februarie, Nicuşor Dan anunţa că biletele şi abonamentele care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă vor fi disponibile din 15 februarie.

„În urma discuţiilor dintre Primăria Capitalei, prin ADI Transport Public Bucureşti Ilfov, Ministerul Transporturilor şi Metrorex, din 15 februarie vom avea bilete şi abonamente care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă. Este un pas mic în conceptul trenului metropolitan, ca parte a transportului public din zona Bucureşti – Ilfov. Urmează integrarea tarifară a liniei de tren Bucureşti – Ploieşti până la limita judeţului Ilfov”, anunţa edilul general, pe Facebook.