Biletul de adio cu „scuzele de rigoare” al celor doi români evadaţi dintr-o închisoare din Irlanda

Cei doi români care au evadat din închisoarea irlandeză Castlerea din comitatul Roscommon au lăsat în urmă un bilet în care îşi cereau scuze pentru gestul lor, afirmând însă că nu au avut de ales, relatează Irish Independent, în ediţia electronică.

RomaniaTV.net
17 iul. 2012, 08:18
Biletul de adio cu „scuzele de rigoare” al celor doi români evadaţi dintr-o închisoare din Irlanda

Autorităţile analizează posibilitatea ca cei doi români, Vasile Feier (29 de ani) şi Toader Feier (23 de ani) să fi beneficiat de sprijin din afara închisorii. Gardienii au constatat dispariţia acestora luni la ora 06.30, când le-au verificat camera. Ei au fost văzuţi ultima dată în zona Grove din perimetrul închisorii, duminică seara la ora 23.30.

Gardienii au găsit un bilet pe care scria: „Ne pare rău, dar nu am avut de ales”. În pofida faptului că cei doi sunt în continuare căutaţi, autorităţile au refuzat să le publice fotografiile.

„Este vorba despre doi români condamnaţi pentru mai multe infracţiuni în Galway. Este posibil să fi fost ajutaţi să evadeze sau nu, acest aspect este investigat în prezent”, a declarat ministrul Justiţiei, Alan Shatter.

Zona Castlerea este înconjurată de păduri şi terenuri agricole, fermierii fiind rugaţi să fie vigilenţi şi să anunţe orice mişcare suspectă. Autorităţile din Roscommon au înfiinţat puncte de control în tot comitatul în cadrul operaţiunilor de căutare a celor doi fugari, care aveau de ispăşit pedepse de 22 şi, respectiv, 23 de luni de închisoare.

Cei doi au fost arestaţi în noiembrie 2011 şi condamnaţi la sfârşitul lui ianuarie, promiţând judecătoarei că se vor întoarce în ţară de bună voie dacă vor primi pedepse cu suspendare, dar au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după ce s-a stabilit că infracţiunile lor erau organizate.

Toader Feier avea o condmnare anterioară şi în Marea Britanie, în timp ce Vasile mai avea 19 condamnări, în special în România. Ei erau repartizaţi într-o zonă cu case cu dormitoare şi bucătărie, dar mai aveau de trecut un gard şi zidul foarte înalt pentru a părăsi perimetrul închisorii.