Bill Gates a dat lovitura! Este ireal ce s-a întâmplat în plină pandemie de Covid-19

Pandemia de Covid-19 s-a dovedit a fi mană cerească pentru cei mai bogați oameni ai planetei. Coronavirusul le-a sporit averile și i-a ajutat să devină și mai bogați!

23 ian. 2022, 10:01
Bill Gates a dat lovitura! Este ireal ce s-a întâmplat în plină pandemie de Covid-19
Bill Gates a dat lovitura! E ireal ce s-a întâmplat în plină pandemie

Bill Gates a dat lovitura! Este ireal ce s-a întâmplat în plină pandemie de Covid-19. Cei mai bogați zece oameni din lume și-au dublat averea la 1,5 miliarde de dolari, ca urmare a creșterii prețurilor acțiunilor și proprietăților, scrie The Guardian.

Bill Gates a dat lovitura! Este ireal ce s-a întâmplat în plină pandemie de Covid-19

Conform revistei Forbes, cei mai bogați zece oameni din lume sunt șeful Tesla și SpaceX, Elon Musk, Jeff Bezos de la Amazon, fondatorii Google – Larry Page și Sergey Brin, Mark Zuckerberg de la Facebook, foștii directori executivi Microsoft, Bill Gates și Steve Ballmer, fostul CEO Oracle, Larry Ellison, investitorul american Warren Buffet și șeful grupului francez LVMH, Bernard Arnault.

Bill Gates, avertismentul care dă fiori: „Vor fi pandemii mult mai grave faţă de COVID-19!”

De asemenea, cel mai recent raport al organizaţiei Oxfam arată că decalajul dintre bogați și săraci a crescut! Oxfam, o confederație de organizații caritabile care se concentrează pe atenuarea sărăciei globale, susține că averea celor mai bogați zece oameni ai planetei a crescut de la 700 de miliarde de dolari la 1,5 miliarde de dolari, cu o rată medie de 1,3 miliarde de dolari pe zi. Astfel, averea miliardarilor a crescut mai mult în timpul pandemiei decât în ​​ultimii 14 ani, când economia mondială a suferit cea mai gravă recesiune, după Marea Criză Economică din 1929.

Crizele din pandemie sunt doar pentru săraci. Primii 500 de miliardari lumii s-au îmbogăţit cu un trilion de dolari în 2021, numai Elon Musk şi-a sporit averea cu 118 miliarde

Pe de altă parte, pandemia a aruncat 160 de milioane de oameni în sărăcie, a adăugat organizația, subliniind că minoritățile etnice non-albe și femeile au suportat cel mai mari consecințe, pe măsură ce inegalitatea a crescut. De asemenea, Oxfam estimează că, până în anul 2030, 3,3 miliarde de oameni vor trăi cu mai puţin de 5,50 dolari pe zi.


loading...
Partenerii noștri