Bill Gates, avertismentul care dă fiori: Vor fi pandemii mult mai grave faţă de COVID-19

Bill Gates pledează în favoarea unui efort global uriaş în vederea unei mai bune pregătiri pentru viitoarea pandemie. Miliardarul îndeamnă liderii lumii la ”jocuri de germeni” în vederea pregătirii împotriva unor atacuri bioteroriste.

19 ian. 2022, 11:16
Bill Gates, avertismentul care dă fiori: Vor fi pandemii mult mai grave faţă de COVID-19

Bill Gates susține că, în ciuda faptului că variantele Delta și Omicron sunt cele transmisibile virusuri văzute vreodată, lumea ar putea avea de-a face cu un agent patogen cu o rată mult mai mare de decese sau forme grave.

Bill Gates spune că prioritățile lumii sunt ”ciudate” și că sarcina de a aborda inechitatea vaccinurilor a revenit filantropilor și guvernelor bogate.

Bilanţ coronavirus 19 ianuarie 2022. Aproape 17.000 de cazuri noi în 24 de ore. Rata de incidenţă se apropie de 7 în Bucureşti
”Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, susține Gates.

Miliardarul a adăugat că mare parte din inovațiile pentru pregătirea unei viitoare pandemii ar putea fi, de asemenea, utile în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, cum ar fi crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

Bill Gates face anunțul anului! Se va întâmpla în 2022. Toată lumea aștepta vestea
Totodată, Bill Gates susține că cei doi mari dezvoltatori ai dezvoltării vaccinurilor în timpul pandemiei COVID-19, CEPI și guvernul SUA, au fost ”curajoși” să pună bani în pericol pentru a crea portofolii largi de vaccinuri potențiale.

”Banii riscați au fost cei care au determinat desfășurarea evenimentelor. Așadar, a existat un beneficiu global uriaș. Acum suntem cu toții mult mai inteligenți”, a mai spus Gates.

Bill Gates: „Teoriile conspiraţiei care, din păcate, mă implică îi fac pe mulţi să evite vaccinurile împotriva Covid
Lumea are nevoie de o cercetare globală, în valoare de miliarde de dolari, pentru a se pregăti mai bine pentru viitoarea pandemie, care ar putea fimai gravă decât covid-19, pledează Bill Gates, relatează The Guardian.

Bilanţul ”complet oribil” al morţilor din cauza covid-19 şi pagubele economice ale pandemiei este necesar să conducă la finanţarea unor proiecte vizând o îmbunătăţire a vaccinurilor, tratamentelor şi testelor de diagnostic necesare opririi viitoarei pandemii, apreciază fondatorul Microsoft.

Bugetele cercetării şi dezvoltării este necesar să se concentreze asupra punctelor slabe relevate de răspândirea rapidă a covid-19 în lume, pledează el într-o întâlnire cu fostul ministru britanic al Sănătăţii Jeremy Hunt, la un think tank, Policy Exchange.