Bill Gates, avertisment teribil în plină pandemie. Ce spune miliardarul american despre controversa anului

​Bill Gates a emis o avertizare pentru cei dornici să cumpere Bitcoin urmând strategia de investiții a lui Elon Musk. Fondatorul Microsoft susţine că Elon Musk este probabil asigurat împotriva prăbușirii pieței.

24 feb. 2021, 11:07
Bill Gates, avertisment teribil în plină pandemie. Ce spune miliardarul american despre controversa anului

Bill Gates, avertisment teribil în plină pandemie. Fondatorul Miscrosoft a dat de înțeles că Elon Musk are acces la tehnici de management al tranzacțiilor care nu sunt la îndemâna investitorilor obișnuiți. Întrebat despre probabilitatea ca prețul Bitcoin să evolueze în salturi ca reacție și la un simplu tweet – fără îndoială, o referire la postările lui Musk pe rețele sociale – Gates a spus pentruu Bloomberg că Musk este probabil asigurat împotriva prăbușirii pieței: „Elon are grămezi de bani și este foarte sofisticat, o știți, așa că nu-mi fac griji că Bitcoinul său va merge la întâmplare în sus sau în jos”.

Bill Gates, avertisment teribil în plină pandemie

Săptămâna trecută, puțin peste două săptămâni de când a fost anunțată achiziția de 1,5 miliarde de dolari făcută de Tesla, prețul Bitcoin a scăzut cu 20%, de la 58.268$ la 46.624$. Instantaneu, aproximativ 400 de miliarde de dolari au dispărut de pe piața globală a capitalizării monedelor digitale. Destul de interesant, prăbușirea a survenit în câteva ore după ce însuși Musk și-a exprimat opinia că prețurile curente de atunci ale Bitcoin și Ether erau „ridicate”. Fie că a fost o critică sau o încercare de a înlătura temerile de o posibilă investigație a influenței lui Musk asupra prețurilor criptomonedelor, întreaga piață a scăzut după aceea.

Bill Gates aruncă BOMBA despre vaccinul împotriva Covid-19. Oamenii și l-au făcut degeaba până acum! Unde s-a greşit

Bill Gates a spus că ar fi o greșeală pentru investitorul obișnuit să urmeze orbește mania de optimism din jurul mișcărilor pe piață ale lui Musk, spunând celor care nu sunt miliardari „să aibă grijă”. „Cred că oamenii atrași în aceste manii nu au atâția bani la dispoziție. Așa că nu sunt încrezător în Bitcoin și părerea mea generală este: dacă aveți mai puțini bani decât Elon, fiți prudenți”, a spus Bill Gates, care a ridicat problema consumului de energie pentru Bitcoin, sugerând că criptomoneda nu nu este prea rentabilă: „Există lucruri în care investim în societate și produc randament. Bitcoin utilizează multă energie. Promovează tranzacții anonime – care nu sunt tranzacții reversibile”.

Bill Gates a dat lovitura în plină pandemie! Abia acum s-a aflat ce a făcut: sumele sunt uriaşe