Bill Gates anunţă când se termină pandemia de COVID

Bill şi Melinda Gates s-au implicat total în lupta cu pandemia de COVID 19, iar fondatorul Microsoft este încrezător în faptul că la începutul anului 2021 va fi gata primul vaccin.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 05:38
Bill Gates anunţă când se termină pandemia de COVID

Gates avertizează, totuşi, că descoperirea vaccinului anti-covid nu va fi de ajuns pentru a câştiga lupta cu virusul, ci va fi nevoie ca statele să se solidarizeze, mai ales cele mai bogate, aşa cum a dat un prim exemplu Franţa.

„Emmanuel Macron a spus că Franţa va da dovadă de generozitate în faţa crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru să se întâmple la scara planetei”, îndeamnă el.

„Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie. Toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi. În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în acelaţi timp la acelaţi vaccin”, afirmă el.

El a avertizat, însă, că pot exista riscuri colaterale ale pandemiei covid-19 în ţările cele mai sărace, având în vedere că rata vaccinării împotriva altor maladii, precum rujeola sau diareea, a înregistrat o cădere dramatică.

Citeşte şi: Acorduri istorice semnate între Israel, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, la Washington. „Pot pune capăt conflictului israeliano-arab”