Bill Gates cultivă cartofi pentru restaurantele McDonald’s. Plantaţiile uriaşe pot fi văzute din spaţiu

Bill Gates este cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite. Potrivit postului NBC, cartofii folosiţi în restaurantele McDonald’s din SUA sunt crescuţi pe plantaţiile fostului şef al Microsoft.

14 iun. 2021, 11:05
Bill Gates cultivă cartofi pentru restaurantele McDonald’s. Plantaţiile uriaşe pot fi văzute din spaţiu

Bill Gates deţine 108,860 de hectare de terenuri agricole în 18 state, ceea ce-l face cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite. Potrivit postului NBC care citează date din The Land Report, cartofii crescuţi pe terenurile din statul Washingon sunt cei are ajungă să fie prăjiţi la McDonald’s, scrie Business Insider.

Purtătorii de cuvânt pentru McDonald’s şi Gates nu au răspuns imediat la cererea Insider pentru comentarii.

Potrivit Land Report, Bill Gates deţine suprafeţele de terenuri agricole atât pe persoană fizică, cât şi prin intermediul Cascade, grupul său de investiţii despre care New York Times a realizat o investiţie în care au fost lansate acuzaţii de comportament inadecvat la locul de muncă.

Imperiul agricol al lui Bill Gates în SUA

Cartofii, morcovii şi cepele sunt doar unele dintre legumele crescute pe suprafeţele de teren deţinute de Bill şi Melinda Gates. Ei deţin peste 28.000 de hectare de boabe de soia, porumb, bumbac şi orez în Louisiana; aproape 8.000 de hectare de boabe de soia în Nebraska; şi aproximativ 5.700 de hectare în Washington, incluzând mai multe câmpuri cultivate cu cartofi care merg direct către McDonald’s.

Citeşte şi: S-a aflat adevărul despre Bill Gates! Ce ascunde, de fapt, miliardarul american

Proprietatea lui Bill Gates a fost supusă unor verificări atente, după ce el şi soţia sa, Melinda Gates, au anunţat că vor divorţa după o căsnicie de 27 de ani. Bill Gates este a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 144 miliarde de dolari, confor Bloomberg.

În urma divorţului, Melinda French Gates ar urma să devină una dintre cele mai bogate femei din lume. Potrivit TMZ, Bill Gates şi fosta sa soţie îşi vor împărţi proprietăţile printr-un „contract de separare” în afara instanţei, deoarece nu au încheiat un acord prenupţial.

Citeşte şi: Datornici la stat. La ce tertipuri au recurs Bill Gates, Jeff Bezos și Elon Musk ca să plătească impozite foarte mici


loading...
Partenerii noștri