Bill Gates, despre mutaţiile Covid. Cum putem pune STOP pandemiei: „Am petrecut mult timp discutând cu colegii”

Bill Gates a vorbit despre mutaţiile Covid, care complică eforturile medicilor și ale autorităților de a pune capăt pandemiei. Omul de afaceri spune că toți virușii evoluează, dar nu în același ritm și în același mod. Unii, precum gripa, se schimbă rapid. Alții suferă mutații lent. SARS-CoV-2 se află în această din urmă tabără.

03 apr. 2021, 10:06
Bill Gates, despre mutaţiile Covid. Cum putem pune STOP pandemiei: „Am petrecut mult timp discutând cu colegii”
Bill Gates, despre mutaţiile Covid

Bill Gates

, despre mutaţiile Covid. „Am petrecut mult timp în ultimul an discutând cu colegii de la fundația noastră și din întreaga lume despre modalitățile de a testa, trata și preveni COVID-19.

În ultimele luni, experții își pun din ce în ce mai mult aceeași întrebare: Cum vor influența noile mutații de coronavirus eforturile noastre de a pune capăt pandemiei?”, scrie Bill Gates.

Lumea a parcurs un drum lung în lupta împotriva COVID-19, dar noile variante ale virusului ar putea amenința progresele făcute în ultimul an.

Citeşte şi: Bill Gates, investiţie într-o nouă tehnologie inovativă şi controversată. Ce vrea să facă după era BITCOIN!

Bill Gates, despre mutaţiile Covid

Virușii evoluează tot timpul. Posibilitatea evoluției rapide a gripei este motivul pentru care primim un nou vaccin antigripal în fiecare an. Trebuie să actualizăm vaccinul anual pentru a ține pasul cu tulpinile de virus gripal aflate în continuă schimbare, explică Bill Gates.

Majoritatea „greșelilor” duc la un virus care este identic din punct de vedere funcțional. Dar, din când în când, există o schimbare care face ca virusul să fie mai ușor de transmis sau care afectează sistemul imunitar. Când această schimbare începe să se răspândească la nivelul unei populații, apare o nouă variantă.

Știu că pare ca și cum ar apărea noi variante tot timpul. Acest lucru se datorează faptului că circulă atât de multe virusuri în întreaga lume, oferindu-i mai multe „oportunități” de schimbare. Odată ce numărul cazurilor va scădea, probabil că vom vedea mai rar noi variante”, explică fondatorul Microsoft, potrivit Aleph News.

Comparativ cu virusurile gripale – care sunt alcătuite din opt segmente genetice care pot fi rearanjate în mai multe moduri diferite – coronavirusul este un virus mult mai simplu. Cele mai notabile mutații s-au produs în același loc: proteina spike.

Această proteină spike este cheia răspândirii COVID. Forma sa este cea care permite virusului să se prindă de celulele umane. Dacă proteina spike se schimbă puțin, se poate lega mai eficient de celule (ceea ce face ca virusul să fie mai transmisibil) sau să devină mai greu de gestionat pentru sistemul imunitar.

Această capacitate limitată de schimbare poate explica de ce continuăm să vedem că aceleași mutații apar în locuri diferite, în contrabalanță cu alte variații distincte.

Atât B.1.1.7 (care a fost detectat inițial în Marea Britanie), cât și B.1.351 (care a fost găsit pentru prima dată în Africa de Sud) au evoluat independent, dar împărtășesc o serie comună de mutații. Există în mod clar ceva ce face ca aceste mutații specifice să aibă mai multe șanse de a răspândire decât alte modificări.

„Cel mai bun mod de a preveni apariția de noi variante este stoparea transmiterii”

Dacă rămânem atenți la distanțarea socială, purtând o mască și vaccinându-ne, vom pune capăt pandemiei mult mai devreme.

Cu cât virusul care cauzează COVID-19 este răspândit mai mult în lume, cu atât are mai multe șanse de a evolua. Dacă vaccinarea nu va avea loc în fiecare colț al planetei, va trebui să trăim cu riscul ca o tulpină mult mai agresivă a virusului să apară. Am putea asista chiar la apariția unei noi variante, pentru care vaccinurile existente să nu mai fie eficiente.

COVAX a anunțat recent că va putea livra 300 de milioane de doze până la mijlocul anului 2021. Aceasta este o veste minunată, dar lumea va avea nevoie de mult mai mult pentru a elimina cu adevărat amenințarea COVID-19.

Sper că țările bogate vor continua să sprijine activitatea COVAX, chiar dacă viața începe să revină la normal în unele părți ale globulii în timpul verii”, a mai explicat Bill Gates.

https://www.youtube.com/watch?v=opXq1qZIg0Q&feature=emb_logo