Bill Gates: „După Covid, va urma o altă pandemie mai letală”

Miliardarul și filantropul american Bill Gates și-a exprimat îngrijorarea privind izbucnirea unei noi pandemii.

09 mart. 2022, 23:12
Bill Gates: „După Covid, va urma o altă pandemie mai letală”

Bill Gates va scrie o carte despre pandemia de COVID-19. Miliardarul a devenit un personaj proeminent în timpul pandemiei de COVID-19 după ce a donat miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri și ajutorarea țărilor sărace.

Oamenii de știință și cercetătorii au discutat de ani de zile ipoteza unei pandemii globale care ar avea un impact sever asupra vieților noastre. Dar avertismentele emise de experți au rămas practic o literă moartă. Până la Wuhan, scrie Informazione.it, citat de dcnews.ro

Acum, Bill Gates a emis un avertisment cu privire la viitoarele pandemii care vor veni, mult mai grave și mai mortale decât Covid, cerând guvernelor să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală .

Bill Gates vine cu un avertisment. Ce trebuie să facă omenirea să ocolească o nouă pandemie: Avem nevoie de asta pentru a lupta timpuriu și eficient!
Inventatorul Microsoft a spus că, în timp ce variantele Omicron și Delta ale Covid sunt printre cei mai contagioși viruși văzuți vreodată, lumea ar putea în viitorul apropiat să înfrunte un nou agent patogen care va provoca o rată mult mai mare de deces sau boli grave.

Bill Gates: Omicron a făcut o „treabă mai bună” ca vaccinurile în răspândirea imunităţii
Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie au donat până acum 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor, care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri mici și medii. Gates a spus că cei doi mari donatori de dezvoltare a vaccinurilor în timpul pandemiei de Covid, CEPI și guvernul SUA, au fost „curajoși” în a pune atât de mulți bani, cu riscuri mari, în potențiale vaccinuri.

CEPI caută acum să strângă 3,5 miliarde de dolari, cu scopul de a reduce timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin la doar 100 de zile . „Au fost banii care au dus la vaccin atât de devreme. Deci a existat un avantaj global imens. Suntem cu toții mult mai deștepți acum. Și avem nevoie de mai multă capacitate pentru data viitoare”.

Gates a spus că prioritățile lumii sunt „ciudate” și că depinde de filantropi și guvernele bogate să abordeze inegalitatea vaccinurilor. „Când vine vorba de a cheltui miliarde pentru a economisi… când te gândești la milioanele de daune economice și la zeci de miliarde de vieți compromise, este o poliță de asigurare destul de bună”, a spus el.