Bill Gates explica încă din 1995 cum va funcţiona internetul. Toate predicţiile de atunci ale miliardarului, referitoare la Facebook, Netflix și iPhone s-au adeverit VIDEO

În 1995, Bill Gates a explica în show-ul lui David Letterman cum funcţionează invenţia numită internet, explicaţiile sale uimindu-l şi pe celebrul realizator de show-uri. Dacă la vremea respectivă miliardarul era privit cu amuzament, azi constatăm că predicţiile sale s-au împlinit deja.

25 nov. 2021, 18:23
Bill Gates explica încă din 1995 cum va funcţiona internetul. Toate predicţiile de atunci ale miliardarului, referitoare la Facebook, Netflix și iPhone s-au adeverit VIDEO

Internetul era o noţiune vag cunoscută în 1995, iar David Letterman îl întreabă pe Bill Gates: „Ce naiba e cu internetul ăsta? Ştii ceva despre el?”. „Bineînţeles”, răspunde amuzat miliardarul. „Va deveni un loc în care oamenii publică informaţii. Fiecare va putea gestiona un homepage, companiile vor avea pagini. Este un lucru mare”.

Acum, după 26 de ani, Bill Gates a analizat cartea sa din acelaşi an, 1995, The Road Ahead, şi a scris pe blog: „Mă gândeam și învățam obsesiv despre aceste lucruri pe atunci”. De altfel, el a prezis atunci cu exactitate smartphone-urile: „Va avea aproximativ aceeași dimensiune ca un portofel, ceea ce înseamnă că îl vei putea purta în buzunar sau în poșetă. Acesta va afișa mesaje și programe și îți va permite să citești sau să trimiți e-mailuri și faxuri, să monitorizezi vremea și bursa și să joci atât jocuri simple, cât și sofisticate. La o întâlnire, s-ar putea să iei notițe, să-ți verifici întâlnirile, să răsfoiești informații dacă te-ai plictisit„, scria Bill Gates, acum 26 de ani.

Bill Gates, la David Letterman:

El a mai prezis că acest „PC portofel”, actualul smatphone, va fi securizat cu o amprentă biometrică, eventual o amprentă digitală, că l-ai putea folosi pentru a intra la un concert sau într-un avion, că va înlocui plata cu bani de hârtie și că îți va spune prin difuzorul său când să ieși de pe autostradă.

Citeşte şi Bill Gates dă semnalul pentru o nouă formă de energie. Investește 4 miliarde de dolari, în construcția unui nou tip de centrală nucleară

De asemenea, el anticipa că televiziunile vor pierde teren în faţa platformelor de streaming, precum Netflix, Amazon Prime sau chiar Youtube. „Niciun mediu de difuzare pe care îl avem în acest moment nu este comparabil cu mediile de comunicații pe care le vom avea, odată ce internetul va evolua până la punctul în care va avea capacitatea de bandă largă necesară pentru a oferi videoclipuri de înaltă calitate”, mai scria Bill Gates.

O altă idee care este esențială pentru The Road Ahead: tehnologia ar permite o rețea socială fără precedent”, a mai scris Gates acum, în 2021, în postarea de pe blog. „Totuşi, nu am anticipat cât de mult vor alege oamenii să filtreze diferite perspective și să-și întărească propriile opinii”, a mai remarcat el.

Citeşte şi Bill Gates prevede revenirea la normalitate în 2022: „Decesele de COVID vor scădea. Rata de mortalitate va fi ca la gripă”