Bill Gates o dă pe reactoare nucleare

Co-fondatorul Microsoft a confirmat că este în negocieri cu China pentru cronstruirea unui nou tip de reactor nuclear, mai sigur

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 08:16
Bill Gates o dă pe reactoare nucleare

Gates a declarat că a înfiinţat  o companie în Washington, TerraPower, care proiectează reactoare nucleare din Generaţia a IV-a, ce ar putea funcţiona pe bază de uraniu sărăcit. Terra Power a discutat despre proiect cu India, China şi cu alte ţări care au programe de energie nucleară, informează CBS Seattle.
„Ideea este ca aceste reactoare să aibă costuri minime,  grad de siguranţă foarte ridicat şi să producă foarte puţine deşeuri nucleare”, a explicat miliardarul american. În prezent, el negociază cu Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei din China. Împreună cu partea chineză urmează să identifice antreprenorii şi companiile care vor fabrica produsul.
Cu chinezii, Gates care, împreună cu soţia lui, Melinda, au înfiinţat Fundaţia caritabilă „Bill &Melinda Gates, a mai precizat că are şi alte planuri cu chinezii, scopul acestora fiind „schimbarea vieţii oamenilor săraci” din China. Între aceste proiecte se numără şi producerea de noi vaccinuri, tehnici de diagnosticare şi seminţele modificate genetic.