Bill Withers, cântăreţul cunoscut pentru piesa „Ain’t No Sunshine”, a murit

Cântărețul american Bill Withers, cunoscut pentru piese precum "Ain't No Sunshine", "Just the Two of Us" sau "Lean On Me", a murit la vârsta de 81 de ani. 

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 14:19
Bill Withers, cântăreţul cunoscut pentru piesa „Ain’t No Sunshine”, a murit

Bill Withers, câştigător a trei premii Grammy, care s-a retras din industria muzicală la mijlocul anilor 80′, a murit luni, la Los Angeles, potrivit unui comunicat transmis de familia cântăreţului, scrie Daily Mail. 

„Suntem devastaţi de pierderea iubitului soţ şi devotatului tată. Un bărbat solitar cu o inimă condusă de dorinţa de a se conecta cu lumea prin poezia şi muzica compuse de el, vorbea sincer cu oamenii şi încerca să se conecteze cu fiecare dintre ei. (…) Muzica lui aparţine pentru totdeauna lunii. În timpuri dificile, ne rugăm ca muzica lui să ofere comfort şi bunădispoziţie, în timp ce fanii au grijă de cei drag”, a transmis familia cântăreţului american.

Citeşte şi: Mesajul lui Bill Gates despre coronavirus si efectele lui asupra omenirii

Bill Withers a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2015.

Născut William Harrison Withers Jr în 1938, artistul a petrecut nouă ani în marina americană înainte de a se lansa în muzică. După ce s-a mutat în Los Angeles, în 1967, a lansat albumul „Just As I Am”, care a inclus hitul „Ain’t No Sunshine”, pentru care a primit primul Grammy din carieră.

„Lean on Me”, influenţat de muzica gospel şi imnurile bisericeşti, a fost primul şi singurul său hit plasat pe primul loc în topul Billboard.