Biluţe de biscuiţi cu vişine fără coacere. Desertul care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masa de Revelion, gata într-o clipită

Biluţele de biscuiţi cu vişine sunt un desert rafinat, uşor de realizat, care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă la trecerea dintre ani. Au un gust desăvârşit şi nimeni nu le poate rezista.

31 dec. 2021, 13:01
Biluţe de biscuiţi cu vişine fără coacere. Desertul care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masa de Revelion, gata într-o clipită

Reţeta de biluţe de biscuiţi cu vişine se pregăteşte foarte repede şi nu necesită multe ingrediente şi, foarte important, nici coacere. Au o textură foarte fină, iar dacă foloseşti vişine din vişinată, vei obţine un gust uşor alcoolizat.

Dacă nu agreezi gustul de alcool sau din acest delicios desert se vor înfrupta şi copiii, poţi înlocui vişinele din vişinată cu vişine din compot sau din conservă sau, pur şi simplu, cu miez de nucă sau cu alună.

Biluţe de biscuiţi cu vişine. Ingrediente necesare

  • 300 grame biscuiţi raşi
  • 400 grame nuci măcinate
  • 1 pachet unt topit
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 2 linguri de miere de albine
  • vişine din vişinată
  • fulgi de nucă de cocos

Citeste si Tort red velvet, cea mai simplă reţetă. Trucuri pentru prepararea şi ornarea celui mai spectaculos desert al Revelionului – VIDEO

Cum prepari biluţele de biscuiţi

Începe prin a curăţa miejii de nucă, apoi bagă-i la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute. Între timp, rade biscuţii. Odată ce miejii s-au prăjit uşor, lasă-i să se răcească, apoi macină-i cu ajutorul unei maşini de tocat sau al robotului de bucătărie. Apucă-te, apoi, de prepararea propriu-zisă a desertului.

Tot ce ai de făcut este să amesteci foarte toate ingredientele, mai puţin vişinele, care vor fi introduse în biluţe la final, şi fulgii de nucă de cocos, care vor fi folosiţi doar pentru decor. Aşadar, amestecă bine biscuiţii raşi, cu nuca măcinată. Adaugă untul topit, cacao, romul şi mierea de albine şi amestecă foarte bine, până obţii o compoziţie omogenă.

Ia bucăţi mici din compoziţie şi modelează-le în mâini sub forma unor biluţe. Introdu îîn fiecare biluţă câte o vişină. După ce toate biluţele sunt gata, tăvăleşte-le prin nucă de cocos. Sau, facă preferi, poţi tăvăli biluţele prin zahăr pudră, cacao sau biscuiţi.

Citeste si Ce să evităm să mâncăm la masa de Revelion. Iată alimentele cu cele mai multe E-uri