Birocraţie stupidă: Coşmarul unui tată care trebuie să plătească abonamentul de telefon al fiului său mort

Criticată şi dezavuată de mai toată lumea, birocraţia le dă unora mari bătăi de cap când devine abuzivă. Este şi cazul unui britanic al cărui fiu a murit şi căruia trebuia să îi plătească în continuare abonamentul la telefon, deoarece compania la care era abonat a refuzat, ilegal, să stingă contractul.

RomaniaTV.net
12 sept. 2013, 11:52
Birocraţie stupidă: Coşmarul unui tată care trebuie să plătească abonamentul de telefon al fiului său mort

Ben Fitchett, un britanic de 14 ani care şi-a pierdut viaţa luna trecută, căzând de pe un pod pe autostradă în timp ce se întorcea acasă din Elveţia, avea telefonul mobil la el când s-a întâmplat tragedia. Tatăl lui, Peter Fitchett, a cerut companiei de telefonie mobilă la care era abonat fiul său să sisteze contractul întrucât copilul lui murise, scrie Daily Mail.

Dar bărbatul s-a lovit de un refuz vehement din partea companiei, care i-a comunicat că trebuie să plătească abonamentul în continuare, pe perioada rămasă şi chiar i-a sugerat că ar putea vinde aparatul de care se folosea fiul său pentru a acoperi o parte din cheltuieli şi taxa de închidere.

Mâhnit şi furios deopotrivă, tatăl lui Ben a postat mesaje pe Facebook, unde şi-a spus păsul. A primit la rândul lui mii de mesaje din partea vizitatorilor, pe care îi încurajase să îşi exprime părerile privind trecerea abuzivă, de către companie, a constractului lui Ben pe numele său.

Comentariile vizitatorilor au avut un efect neaşteptat asupra companiei de telefonie mobilă. În câteva zile de la postarea mesajelor pe Facebook, compania de tefonie mobilă a anulat contractul şi şi-a cerut scuze pentru răul pricinuit tatălui copilului decedat.