GAFĂ de proporţii la biroul de presă al lui George H.W. Bush. Află pe cine a „omorât”

Biroul de presă al fostului preşedinte american George H.W. Bush l-a considerat, din greşeală, mort pe fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela şi a exprimat, într-un comunicat, condoleanţe, potrivit ziarului 'Politico', semnalează duminică EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 sept. 2013, 05:53

‘Politico’ a pus pe site-ul său comunicatul, trimis de Jim McGrath, purtător de cuvânt, în care fostul preşedinte şi soţia sa, Barbara, deplâng ‘moartea’ lui Mandela. Nelson Mandela a fost ‘un om de mare curaj moral care a schimbat cursul istoriei în ţara sa’, potrivit comunicatului.

După ce şi-a dat seama de greşeală, McGrath a trimis alt comunicat prin e-mail şi pe Twitter în care a explicat că gafa sa fusese cauzată de o informaţie văzută în ziarul The Washington Post, potrivit ‘Politico’.

Mandela a fost externat duminică din spitalul din Pretoria – în care se afla din 8 iunie – şi va continua să fie supus regimului de terapie intensivă la locuinţa sa din Johannesburg, deoarece starea sa rămâne ‘critică şi este uneori instabilă’.