Biroul executiv al PNL a modificat statutul partidului: Preşedinţii de filiale pot fi demişi prin votul majorităţii simple

Biroul executiv al PNL a adoptat luni modificarea statutului formaţiunii, în sensul că preşedinţii de filiale judeţene pot fi demişi cu o majoritate de simplă de voturi, anunţă News.ro. Până acum, demiterea acestora se făcea cu două treimi din voturi.

RomaniaTV.net
30 iul. 2018, 12:28
Biroul executiv al PNL a modificat statutul partidului: Preşedinţii de filiale pot fi demişi prin votul majorităţii simple

UPDATE: Conducerea PNL modifică Statutul formaţiunii, astfel încât să preşedinţii de organizaţii judeţene ale PNL să poată fi demişi cu voturile a 50% plus unu din numărul membrilor Biroului Politic Naţional, au declarat surse din partid pentru News.ro. Potrivit acestora, propunerea de modificare a fost făcută de către Ludovic Orban, care ar dori să-i printre alţii, pe preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi pe liderii filialelor de sectoare.

Propunerea de modificare a statutului a fost adoptată cu 26 de voturi „pentru”, cinci voturi „împotrivă” şi trei abţineri, potrivit unor surse din partid.

Modificarea a fost propusa Ludovic Orban şi a fost susţinută puternic de Ilie Bolojan şi Raluca Turcan, în timp ce Cristian Buican, Iulian Dumitrescu, Gigel Ştirbu şi Cristian Buşoi au votat împotrivă.

Potrivit articolului 86 de statutul PNL, care defineşte atribuţiile Biroul Politic Naţional (BPN), se arată că acesta „poate hotărâ demiterea preşedinţilor BPJ şi/sau dizolvarea BPJ, în cazul încălcării grave a hotărârilor sau deciziilor partidului, cu votul a 2/3 din membrii BPN”.

Forma adoptată acum de Biroul executiv permite demiterea preşedinţilor de filiale judeţene cu majoritatea simplă de voturi.

În şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, pe ordinea de zi se află şi modificarea statutului.