Gigi Becali în conflict cu biserica română: „Nu are dreptul să interzică accesul femeilor în mănăstire”

Gigi Becali vrea să construiască o mănăstire în localitatea Olănești, județul Vâlcea, unde accesul femeilor va fi strict interzis, însă biserica română îi atrage că nu are împuternicirea de a face acest lucru.

20 oct. 2021, 11:29
Gigi Becali în conflict cu biserica română: „Nu are dreptul să interzică accesul femeilor în mănăstire”

Gigi Becali vrea să construiască în Băile Olăneşti o mănăstire pentru bărbaţi şi o alta pentru femei. El a recunoscut public că una dintre ele va respecta canoanele de pe Muntele Athos, unde este interzis accesul femeilor, însă Arhiepiscopia Râmnicului spune că nu el decide această restricţie.

Arhiepiscopia Râmnicului confirmă faptul că lui Gigi Becali i s-a permis să ridice o mănăstire în judeţul Vâlcea, dar susţine că nu acestuia îi revine decizia de a restricţiona accesul femeilor în lăcaşul de cult. Potrivit Primăriei Olăneşti, pentru a ridica lăcaşul de cult Becali a achiziţionat, în urmă cu mai bine de un an, peste 20 de hectare de fâneţe şi aproximativ 10 hectare de pădure.

Primarul din Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, a declarat că porţiunea pe care Becali ar urma să ridice construcţiile este una cu destinaţie agricolă, pentru care nu ar fi nevoie de defrişări.

Arhiepiscopia Râmnicului şi Primăria Băile Olăneşti au afirmat că, deocamdată, s-au demarat procedurile pentru întocmirea documentaţiei PUZ şi obţinerea avizelor necesare.

„Domnul George Becali a solicitat Arhiepiscopiei Râmnicului acordul pentru construirea unei mănăstiri în judeţul Vâlcea, în apropierea Staţiunii Băile Olăneşti, manifestând intenţia de a ţine direct de Mănăstirea Frăsinei… În acest sens, Arhiepiscopia Râmnicului şi-a dat acordul şi va face demersurile pentru înfiinţarea acesteia. În prezent, s-au demarat procedurile pentru întocmirea documentaţiei PUZ şi pentru obţinerea avizelor necesare”, se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei Râmnicului.

„În ceea ce priveşte autoritatea publică locală, a depus documentaţia pentru obţinerea unui PUZ, o solicitare, pentru certificatul de urbanism. Noi i-am cerut să obţină nişte avize, printre care planul urbanistic zonal, prin care va introduce în intravilan o parte din suprafaţa de teren deţinută, cea pe care urmează să construiască. Deocamdată, nu este detaliat ce anume urmează să construiască. După introducerea în intravilan se va adopta o hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea PUZ-ului şi ulterior va avea documentaţia pentru a construi”, a declarat primarul Sorin Vasilache, potrivit Adevarul.ro.

Gigi Becali construiește o nouă mănăstire și interzice accesul femeilor. „Aici nici animalele nu vor fi de sex feminin”

Gigi Becali construiește o nouă mănăstire și interzice accesul femeilor. Patronul FCSB spune că vor fi de fapt două mănăstiri, una pentru maici și una pentru călugări, construite la câțiva kilometri distanță. „Femeile și bărbații nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbații”, a declarat Gigi Becali pentru Libertatea.

„Va fi așa, un fel de orășel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi și găini, dar cocoși, deci nu de sex feminin”, a explicat patronul FCSB. „Sigur, turiștii bărbați la călugări, femeile la maici”, a mai spus Gigi Becali.

Iată când se va călugări Gigi Becali. Acesta este momentul în care latifundiarul va începe noua viață: E marele meu vis!

Biserica viitoarei mănăstiri pentru călugări a fost deja construită. Sorin Vasilache, primarul din Olănești, susţine că nu știa nimic despre asta, în condițiile în care Planul Urbanistic Zonal nu a ajuns încă pe masa consilierilor locali! Mai mult, preotul Emilian Groșenoiu, care slujește în localitatea Olănești, a spus și el că nu are cunoștință de planurile lui Gigi Becali şi s-a arătat însă contrariat de apariția panoului care anunță accesul interzis pentru femei.

 

„Nici Dumnezeu nu a fost misogin, din contră, a avut femeile lângă El. Femeile sunt păcătoase? Fals! Biserica e o instituţie publică până la urmă. Dacă faci o instituţie publică, nu poţi să îngrădeşti cuiva accesul. Acolo intră oricine, şi cel păcătos şi cel drept. Cum să scoţi femeia din biserică în secolul 21?”, a spus preotul Emilian