Biserica din Arad e în doliu. Nu mai puţin de trei preoţi au murit în ultimele zile!

Este doliu în Biserica Ortodoxă din România. Nu mai puţin de trei preoţi şi-au găsit sfârşitul în ultimele zece zile.

20 apr. 2021, 17:21
Biserica din Arad e în doliu. Nu mai puţin de trei preoţi au murit în ultimele zile!

Biserica din Arad e în doliu.Preotul Butar Pascu s-a stins din viaţă duminică, 18 aprilie. Acesta sluja la Parohia Monoroștia și filia Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova, şi avea 62 de ani. Potrivit primelor informaţii, părintele Butar Pascu era infectat cu coronavirus, decesul având loc în una din secţiile COVID ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Biserica din Arad e în doliu. Nu mai puţin de trei preoţi au murit în ultimele zile!

Acesta s-a născut la 21 septembrie 1958, în localitatea Groșii Noi. După absolvirea şcolii gimnaziale, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș. S-a căsătorit în 1980 şi a avut două fiice, Ioana și Sorina.

A fost hirotonit preot la 3 octombrie 1980, pe seama Parohiei Roșia Nouă, Protopopiatul Lipova, iar din 1998 a păstorit credincioșii din Parohia Monoroștia și satul Dumbrăvița, Protopopiatul Lipova. Pentru bogata activitate desfășurată în parohie, în anul 2002 a fost hirotesit iconom, iar în anul 2012 iconom stavrofor.

Alt preot şi-a găsit sfârşitul pe 16 aprilie. Tânărul părinte Adrian-Ioan Șerban, preot în Parohia Poienari, Protopopiatul Sebiș, a trecut la viața cea veșnică la vârsta de 38 de ani. Părintele avea probleme de sănătate şi a murit acasă, în apartamentul său din Arad. Adrian-Ioan Șerban s-a născut la 2 septembrie 1982, în municipiul Arad. După absolvirea Școlii Gimnaziale din Șiclău a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Arad, ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, apoi a făcut Masteratul în cadrul aceleiași instituții. S-a căsătorit în 2003, iar în 2005 a devenit tatăl unei fete, Ioana. A fost hirotonit preot în 2004, pe seama Parohiei Alun, Protopopiatul Deva. La 1 aprilie 2007 a fost transferat în Parohia Ruda, Protopopiatul Deva, iar în 2014 a fost transferat în Parohia Poienari, Protopopiatul Sebiș.

Totodată, pee 11 aprilie, Arhiepiscopia anunţa că Preacucernicul Părinte pensionar Ştefan Păcurar, fost preot în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, a trecut la viața cea veșnică. Avea 69 de ani şi a încetat din viaţă într-un spital din Franţa.

Pr. Ştefan Păcurar s-a născut la 17 ianuarie 1952, în localitatea Nădlac. După absolvirea şcolii gimnaziale, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu. S-a căsătorit în 1971. A fost hirotonit preot în 1973, pe seama Parohiei Minişul de Sus Protopopiatul Ineu. În 1976 a fost transferat în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, unde a desfăşurat o bogată activitate duhovnicească, social-filantropică şi culturală până în iulie 2017, când s-a pensionat. În 2005, a fost hirotesit iconom stavrofor.

Citeşte şi: Revoltător! O femeie din Piteşti reclamă faptul că preoţii i-au cerut o suprataxă uriaşă pentru botez. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului s-a autosesizat
 


loading...
Partenerii noștri