Biserica din București în care să te rogi pentru a-ți găsi sufletul pereche. Ce trebuie să faci timp de 9 marți

În fiecare zi de marți, la cea mai veche biserică din București, zeci de oameni se strâng și urmează un ritual străvechi care te va ajuta să îți găsești sufletul pereche. Află ce înseamnă ritualul celor 9 marți.

20 feb. 2024, 12:01
Biserica din București în care să te rogi pentru a-ți găsi sufletul pereche. Ce trebuie să faci timp de 9 marți
Biserica din București în care să te rogi pentru a-ți găsi sufletul pereche. Ce trebuie să faci timp de 9 marți

În cazul în care te-ai întrebat vreodată care este cea mai veche biserică din București, ei bine, istoricii afirmă că ar fi vorba despre Sfântul Anton, din Centrul Vechi, de pe strada Franceză, nr. 33. Aceasta ar fi fost ctitorită de Mircea Ciobanul, încă din timpul primei sale domnii, în perioada 1545-1554.

Citește și: Loredana Chivu, din nou îndrăgostită! Diva a confirmat relația cu Sorin Nicolescu, fostul soț al Andei Adam. ”Suntem împreună, i-am cunoscut și fetița, pe Anda nu are rost să o aduc în discuție”

Clădirea impresionantă din Centrul Vechi al Bucureștiului, cunoscută anterior drept Curtea Veche, a servit timp de două secole drept loc de încoronare pentru domnitorii Țării Românești. În prezent, această clădire găzduiește Biserica Sfântul Anton, cu hramurile Buna Vestire și Sfântul Anton, unde sunt expuse atât icoana lui Antonie cel Mare, cât și moaștele sfântului.

Biserica Sfântul Anton, cunoscută și sub numele de Fosta Curte Veche din București, este condusă de preotul paroh Zaharia Gheorghe, avându-i ca slujitori pe preotul Ciprian Apetrei, preotul Iulian Scuturoiu și preotul Bogdan Nedelcu. Acest lăcaș de cult este frecventat de numeroși credincioși.

În fiecare săptămână, la poarta Bisericii Sfântul Anton din Centrul Vechi al Bucureștiului se formează cozi lungi, mai ales în zilele de marți. În aceste zile, mii de credincioși vin la acest loc pentru a se ruga Sfântului Antonie cel Mare și pentru a participa la un ritual specific.

Credincioșii care vizitează Biserica Sfântul Anton au obiceiul de a merge în special în zilele de marți, în care se desfășoară un ritual special cunoscut sub numele de „cele 9 marți”. Se spune că respectarea acestui ritual îi ajută pe credincioși să-și îndeplinească dorințele, avându-l pe Sfântul Anton de partea lor.

În fiecare marți, credincioșii scriu un acatist cu lista dorințelor lor, care este citit de unul dintre preoți timp de 9 marți consecutive. După aceste zile, credincioșii aduc la biserică alimente precum ulei, făină sau orez, și pâine, care sunt împărțite la 9 persoane.

Se spune că, după ce practică acest ritual, credincioșii încep să observe efectele în viața lor de zi cu zi, având dorințele împlinite de Sfântul Anton, conform mărturiilor publice.

Citește și: Strigătul de durere al unei familii disperate! Luca are doar 7 ani și se luptă cu leucemia. Numai ajutorul nostru îl mai poate salva: „O durere ascuțită îmi apăsa pieptul”