Biserica începe războiul cu preoţii falşi. Mitropolia Autonomă: „Anunţul Patriarhiei este o obrăznicie”

Patriarhia Română atrage atenţia credincioşilor să nu se lase păcăliţi de cei care poartă veşminte preoţeşti, aşa cum s-a întâmplat la înmormântarea Mărioarei Zăvoranu.

05 iun. 2015, 10:25
Biserica începe războiul cu preoţii falşi. Mitropolia Autonomă: „Anunţul Patriarhiei este o obrăznicie”

Patriarhia Română a declarat „război” preoţilor falşi, după ce s-a întâmplat la înmormântarea Mărioarei Zăvoranu.

Mitropolia Autonomă după Vechiul Calendar a declarat că anunţul patriarhiei este o obrăznicie.

„Este un comunicat obraznic din punctul meu de vedere şi vor răspunde în faţă legii. Ei nu-şi dau seama de greşeala şi de gafa pe care o fac pentru că există legea discriminării pe care dânşii o încalcă cu bună ştiinţă. Nu ne-a interesat niciodată să dezbinam Biserica. Ei ne acuză, ne jignesc. Ceea ce dânşii fac este o obrazicie, dar îşi permit că sunt plătiţi de la stat dacă nu erau plătiţi de la stat cu atâtea zeci de milioane pe luna nu şi-ar fi permis noi nu suntem plătiţi de la stat ne autofinantăm cum putem”, a declarat Episcopul Gherasim, de la Mitropolia Autonomă.

Mitropolia Autonomă, o asociaţie non profit, a devenit cunoscută după ce unul dintre preoţii din cadrul organizaţiei a slujit la înmormântarea Oanei Zăvoranu.

Mărioara Zăvoranu a fost înmormântată de trei preoţi. Unul dintre aceştia este Mircea Marian Pintică, un preot care a fost caterisit pentru că a divorţat la începutul acestui an. Preotul plăteşte acum pensie alimentară pentru fetiţa lui.

Pentru că a divorţat, preotul a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română.

Preotul s-a înscris de curând în Mitropolia Autonomă şi susţine că poate dezlega vrăji şi poate ajuta persoanele care au probleme psihice să se vindece.

Am nouă ani de preoţie. Am avut de-a face cu tot felul de situaţii. Cei care mi-au cerut să fac dezlegare, am facut„, a mărturisit părintele.

Pintilă slujeşte în prezent la capela unui spital privat.

CITEŞTE ŞI Mărioara Zăvoranu, îngropată cu bijuterii de 50.000 de euro