Biserica lui Gigi Becali din Pipera e aproape gata. Cum arată lăcașul de cult

Gigi Becali își dorește foarte mult ca biserica pe care a ridicat-o din banii săi să fie gata până în vară. Acesta ar fi cel mai frumos cadou de ziua lui.

19 feb. 2021, 17:03
Biserica lui Gigi Becali din Pipera e aproape gata. Cum arată lăcașul de cult

Vorbim despre biserica pe care el și familia sa o ridică în Pipera, chiar în apropiere de locuința lui.

Lucrările au avansat, iar Gigi Becali s-a concentrat atât de mult pe această construcție că nu a mai apucat să viziteze de schitul din munți unde spunea în urmă cu doi ani că are de gând să se retragă.

Aferistul spunea la vremea aceea că are de gând ca la bătrânețe să se retragă în schitul din județul Vâlcea, unde își va cumpăra teren și sute de oi și va trăi în liniște. E vorba de schitul Pătrunsa din comuna Bărbătești.

Pentru a ajunge la acel schit afaceristul trebuie să parcurgă mai mult de trei kilometri pe jos, până în vârf de munte. Becali a vizitat prima dată schitul în 2018 fiindcă aflase de viața grea pe care o duceau călugării în zona respectivă. Ultima dată a vizitat Pătrunsa în 2019, iar de atunci nu și-a mai făcut apariția.

Primar din Vâlcea: Le-a adus călugărilor ajutoare, cam de o sută de mii de euro

„Au fost atunci câteva discuţii, în 2018 şi 2019, când domnul Becali a venit la Schitul Pătrunsa. A manifestat interes faţă de terenurile din zonă, spunea că îşi doreşte să se retragă de la Bucureşti la mănăstire, dar că ar avea nevoie şi de teren ca să crească oi. Teren am fi găsit aici. Era şi cred că încă este foarte bun prieten cu stareţul Varsanufie, cel care conducea Schitul Pătrunsa atunci. Acum a fost mutat de acolo. (…) Le-a adus călugărilor ajutoare, alimente, ceva utilaje, de toate, cam de 100.000 de euro din ce ştiu, foarte multe. Atunci le-a promis călugărilor că le va cumpăra o şenilată ca să aibă acces mai uşor spre schit.

Este o zonă de munte mai greu accesibilă, se merge pe jos peste 3,5 km. Din 2019, domnul Becali nu a mai venit la Pătrunsa. A fost la Mănăstirea Frăsinei, unde s-a mutat stareţul Varsanufie. Ar fi fost un lucru extraordinar pentru întreaga zonă dacă domnul Becali s-ar fi retras aici, la Pătrunsa. M-aş fi bucurat enorm! L-am mai căutat de câteva ori, am trimis la clinica dumnealui o fată bolnavă de cancer, localnică din Bărbăteşti. Nu i-au luat absolut nici un leu, au îngrijit-o, încă trăieşte, chiar dacă nu s-a vindecat”, a spus primarul Constantin Banacu de la Bărbăteşti-Vâlcea, potrivit Click!

Biserica lui Becali de la Pipera e aproape gata

Lucrările pentru biserica din rondul de la Pipera sunt aproape gata, lucru care poate fi observat și din imaginile realizate recent acolo. Față de toamna anului trecut diferențele sunt uriașe.

 

 

 


loading...