Biserică neatinsă de flăcări, deşi totul în jur s-a făcut scrum într-un incendiu, în Grecia

Minune divină! Aşa numesc localnicii ceea ce s-a întâmplat pe insula grecească Evia, unde aproape totul a fost mistuit de incendiile forestiere.

21 aug. 2021, 22:39
Biserică neatinsă de flăcări, deşi totul în jur s-a făcut scrum într-un incendiu, în Grecia

Biserică neatinsă de flăcări. Incendiile au reizbucnit lângă Atena și pe insula grecească Evia, insulă greu încercată în urmă cu nici două săptămâni. Jumătate din insula Evia, a doua cea mai cea mai mare insulă ca suprafață a Greciei, a fost devastată de flăcări. Localnicii au fost avertizaţi să stea în casă și să apeleze la salvatori dacă văd foc.

În Attica, spre exemplu, flăcările au mistuit totul în 15-20 de minute, relatează Digi24. Sticla de la ferestre s-a topit şi s-a încovoiat ca o bucată de hârtie. O lampă s-a transformat într-un tub prelung de sticlă.

Citeste si A început ofensiva împotriva talibanilor. Recompensă de 5 milioane de dolari pe capul unui lider taliban

Biserică neatinsă de flăcări, deşi totul în jur a ars

Dar iadul de pe insulă s-a oprit la porţile bisericii. Lăcaşul de cult, aflat la câţiva metri de o locuinţă care s-a făcut scrum, este neatinsă. Flăcările s-au oprit la nivelul gardului ei și nu au ajuns la pereți. Pentru localnici, a fost un semn divin.

Oamenii din regiunea Attica şi din insula Evia nu au voie să intre în păduri, unde pompierii se aşteaptă să izbucnească noi focare, din cauza temperaturilor extrem de mari.

142 de pompieri români au fost trimişi în Grecia pentru a ajuta la stingerea focarelor. Pompierii de la sol, inclusiv cei români, vor primi sprijin și pe cale aeriană, elicopterele și avioanele putând arunca tone de apă de la înălțime.

Citeste si Un italian şi-a tatuat codul QR de la certificatul de vaccinare VIDEO