Biserica ortodoxă rusă propune un referendum pentru interzicerea relaţiilor homosexuale

Publicat: Vineri, 10 Ianuarie 2014 17:45 // Actualizat: Vineri, 10 Ianuarie 2014 17:45 // Sursa: romaniatv.net

Biserica Ortodoxă rusă a sugerat, vineri, organizarea unui referendum pentru a interzice relaţiile între homosexuali, o situaţie care ar conduce la criminalizarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex, aşa cum era pe vremea Uniunii Sovietice.

Foto: Reuters

"Ar trebui ca această problemă să fie discutată în societate, dat fiind că puterea este în mâinile poporului", a declarat, potrivit AFP, părintele Vsevolod Ciaplin, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe ruse, într-un interviu acordat cotidianului Izvestia.

"Sunt convins că relaţiile sexuale de acest fel trebuie excluse total din societatea noastră. Dacă vom reuşi acest lucru prin convingeri morale, ar fi cu atât mai bine. Iar dacă ne raportăm la lege, să întrebăm oamenii dacă sunt pregătiţi pentru aşa ceva", a adăugat părintele Ciaplin, sugerând organizarea unui referendum. "Majoritatea cetăţenilor trebuie să stabilească ce înseamnă infracţiune în Rusia", a subliniat părintele Ciaplin.

Până în anul 1993, homosexualitatea era considerată în Rusia o infracţiune pasibilă de până la opt ani de închisoare, fiind catalogată drept boală psihică până în anul 1999.

În 2013, Rusia a adoptat o lege care prevede amenzi şi chiar închisoare pentru "propaganda" homosexuală în rândul minorilor.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 ian 18:00
... Biserica Ortodoxă rusă a sugerat, vineri, organizarea unui referendum pentru...
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H