Biserica Ortodoxă, sponsor la FCSB! Gigi Becali: „Asta mi-au spus, da, semnăm!”

Biserica Ortodoxă a Greciei ar sta în spatele unui fond care a preluat recent City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România și sponsor de mai mulţi ani ai celor de la FCSB. 

29 apr. 2021, 17:29
Biserica Ortodoxă, sponsor la FCSB! Gigi Becali: „Asta mi-au spus, da, semnăm!”

Biserica Ortodoxă, sponsor la FCSB! Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, a făcut anunţul într-o emisiune online la Ziarul Financiar. Conform acestuia, fondul de investiții I3CP este finanțat în majoritate de Biserica Ortodoxă a Greciei.

Biserica Ortodoxă, sponsor la FCSB

„Unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai holdingului este Biserica Ortodoxă a Greciei. Compania vrea să-şi extindă activitatea atât pe teritoriul Greciei, cât şi pe cel al României. Este ca un fond de investiţii. Noi trebuie să vedem toate actele prin care să se stabilească exact cine sunt aceşti investitori, nu ne putem pronunţa, întrucât sunt doar vorbe şi nu avem încă nişte documente oficiale”, a declarat Cristian Roşu.

Gigi Becali, patronul FCSB, a spus că nu știe cine e noul proprietar al City Insurance, dar a dezvăluit că sponsorul ajuns pe tricourile roș-albaștrilor în 2013 a prelungit contractul până în 2025. „Ştiu doar că au vândut, dar nu știam la cine. Nu am treabă cu afacerile lor. Mie mi s-a spus că se vinde și am fost întrebat dacă vreau să reînnoim contractul. Aveam până în 2022, au zis să facem până în 2025. Am zis da. În rest nu cunosc, ce fac, mă bag în afacerile oamenilor?”, a spus Gigi becali pentru GSP.

Gigi Becali n-a mai rezistat şi a izbucnit. „Haideţi că nu vreau să îmi fac păcate în Săptămâna Mare!”

Biserica Ortodoxă a Greciei, una dintre cele mai importante și bogate instituții din Peninsulă. Conform unui articol din The Guardian, în 2008, averea bisericii era cotată la 700 de miliarde de euro, fiind al doilea deținător de terenuri din Grecia, cu peste 130.000 de hectare.

City Insurance oferă 1.5 milioane de euro pe an lui FCSB, dar suma e condiționată de câștigarea titlului și de prezența într-o grupă europeană. 800.000 de euro pe ane suma pe care o primește FCSB din partea lui Betano, sponsorul secundar.