Biserica se implică în greva profesorilor: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „o țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”.

07 iun. 2023, 08:44
Biserica se implică în greva profesorilor: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”

Biserica se implică în greva profesorilor. Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, consideră că sistemul educațional este subsubvenționat de stat. De mai bine de două săptămâni, peste 150.000 de profesori sunt în grevă generală, nu mai predau și refuză să încheie situația școlară, punând în pericol examenele naționale Bacalaureat și Evaluare Națională. Pentru elevii de clasa a VI-a examenul de Evaluare Națională a fost amânat deja de două ori.

Citește și: Greva profesorilor continuă. Sindicatele contrazic Ministerul Educaţiei: 86,93% dintre grevişti continuă protestul!

”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul.

Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei”, a scris purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Anunț de ultima oră pentru absolvenții de liceu care dau examen de Bacalaureat. Ce note se echivalează în contextul grevei profesorilor