Bisericile ortodoxe, CAPCANE ale morţii. De ce au ajuns lăcaşele de cult un PERICOL pentru credincioşi VIDEO

Publicat: Marţi, 26 August 2014 09:47 // Actualizat: Marţi, 26 August 2014 10:12 // Sursa: romaniatv.net

Un control al ISU a scos la iveală nereguli majore în sute de biserici din Bucureşti. Cele mai multe lăcaşuri de cult din Capitală nu au o sursă de apă în caz de incendiu şi nici ieşiri de urgenţă. Astfel, ele devin adevărate capcane ale morţii, pentru toţi enoriaşii care le trec pragul.

Două dintre cele mai grave nereguli constate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt lipsa surselor de apă în caz de incendiu, dar şi instalaţiile electrice cu improvizaţii. În urma acestor controale, ISU planifică verificarea lăcaşurilor de cult de două ori pe an.

Conform normelor legale, clădirile ar trebui prevăzute cu cel puţin două uşi pentru ieşirea în caz de urgenţă, iar bisericile din Bucureşti nu au aşa ceva. Mai mult, uşile lăcaşelor de cult, se deschid spre interior.

"Cea mai mare parte a unităţilor de cult din Capitală sunt edificate în secolul trecut, cu respectarea normelor tehnice aplicabile la momentul respectiv. În prezent, pentru acestea se stabilesc măsuri alternative, cum ar fi menţinerea deschisă a uşilor pe perioada slujbelor religioase şi scoaterea covoarelor care nu sunt fixate pe pardoseli", spun reprezentanţii ISU, potrivit ziarulring.ro.

Potrivit legii, evaluarea de risc de incendiu este obligatorie, însă la nici 1% din bisericiile din ţara noastră nu se găseşte un astfel de document.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
biserică incendiu biserică ISU nereguli biserică pericol biserică
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 oct 16:03
...după fiecare Sfântă Liturghie tot ceea ce a rămas în Sfântul Potir, după împărtăşirea credincioşilor.  Bisericile ortodoxe, CAPCANE ale morţii. De ce au ajuns lăcaşele de cult un PERICOL pentru credincioşi VIDEO sursa: ...
26 aug 12:51
...însă la nici 1% din bisericiile din ţara noastră nu se găseşte un astfel de document. Source Article from http://www.romaniatv.net/bisericiile-ortodoxe-capcane-ale-mortii-un-control-al-isu-a-scos-la-iveala-nereguli-majore_166669.htmlBisericile ortodoxe, CAPCANE ale morţii. De ce au ajuns...
26 aug 11:07
Răspunde | Votează email -1 email
tata
PERICOLELE PRINCIPALE SUNT MINCIUNILE PE CARE LE DEBITEAZA POPII!
26 aug 10:25
...mai multe lăcaşuri de cult din Capitală nu au o sursă de apă în caz de incendiu şi nici ieşiri de urgenţă. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Bisericile ortodoxe, CAPCANE ale morţii. De ce au ajuns lăcaşele de cult un PERICOL pentru...
26 aug 09:59
...biserici din Bucureşti. Cele mai multe lăcaşuri de cult din Capitală nu au o sursă de apă în caz …read more ...
26 aug 09:55
... Un control al ISU a scos la iveală nereguli majore în sute de biserici din Bucureşti. Cele mai multe...
1
EUR
4.7787
RON
11 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H