Bisericile ortodoxe, CAPCANE ale morţii. De ce au ajuns lăcaşele de cult un PERICOL pentru credincioşi VIDEO

Un control al ISU a scos la iveală nereguli majore în sute de biserici din Bucureşti. Cele mai multe lăcaşuri de cult din Capitală nu au o sursă de apă în caz de incendiu şi nici ieşiri de urgenţă. Astfel, ele devin adevărate capcane ale morţii, pentru toţi enoriaşii care le trec pragul.

26 aug. 2014, 06:47
Bisericile ortodoxe, CAPCANE ale morţii. De ce au ajuns lăcaşele de cult un PERICOL pentru credincioşi VIDEO

Două dintre cele mai grave nereguli constate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt lipsa surselor de apă în caz de incendiu, dar şi instalaţiile electrice cu improvizaţii. În urma acestor controale, ISU planifică verificarea lăcaşurilor de cult de două ori pe an.

Conform normelor legale, clădirile ar trebui prevăzute cu cel puţin două uşi pentru ieşirea în caz de urgenţă, iar bisericile din Bucureşti nu au aşa ceva. Mai mult, uşile lăcaşelor de cult, se deschid spre interior.

„Cea mai mare parte a unităţilor de cult din Capitală sunt edificate în secolul trecut, cu respectarea normelor tehnice aplicabile la momentul respectiv. În prezent, pentru acestea se stabilesc măsuri alternative, cum ar fi menţinerea deschisă a uşilor pe perioada slujbelor religioase şi scoaterea covoarelor care nu sunt fixate pe pardoseli”, spun reprezentanţii ISU, potrivit ziarulring.ro.

Potrivit legii, evaluarea de risc de incendiu este obligatorie, însă la nici 1% din bisericiile din ţara noastră nu se găseşte un astfel de document.