Bistriţa a sărbătorit Ora Pământului cu un tur ciclist al oraşului şi jonglerii cu foc FOTO şi VIDEO

Mii de bistriţeni au asistat, sâmbătă seară, la acţiunile organizate în centrul oraşului cu ocazia Orei Pământului, Bistriţa fiind desemnată Capitala Earth Hour Romania 2012, după ce a surclasat oraşele Timişoara şi Iaşi la un concurs de adunate de PET-uri.

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 08:03
Bistriţa a sărbătorit Ora Pământului cu un tur ciclist al oraşului şi jonglerii cu foc FOTO şi VIDEO

Mascota „Earth Hour” a împărţit trecătorilor insigne şi pliante cu acest eveniment, iar fiecare vizitator al „zonei verzi” a putut să-şi calculeze amprenta de CO2.

Persoanele care au ales să îşi calculeze amprenta CO2 au fost fotografiate de realizatorii evenimentului pentru realizarea unor postere personalizate care vor expuse ulterior în Bistriţa.

De asemenea, aceste persoane şi-au luat angajamente de tipul: „Mă angajez să reduc consumul de energie în casă cu x%”, „Mă angajez să menţin temperatura camerei casei mele la 19 grade”, „Mă angajez să cumpăr aparate de uz casnic eficiente energetic”, „Mă angajez să închid dispozitivele electrice atunci când nu le utilizez”, „Mă angajez să reutilizez pungile de cumpărături”, „Mă angajez să tipăresc mai puţin la imprimantă”, „Mă angajez să folosesc bicicleta în locul autoturismului”.

A fost organizat, de asemenea, un minitur ciclist la care au participat biciclişti ce au purtat tricouri cu logo-ul Orei Pământului şi au fost echipaţi cu elemente reflectorizante şi baloane luminoase. În faţa bicicliştilor au defilat toboşarii cetăţii, iar câteva majorete i-au încurajat de pe margine.

Totodată, a avut loc un concert, la care au participat artiştii bistriţenii Cecilia Papoi, Simona Pop, Andreea Oşan, Dorina Feldrihan şi Bogdan Todoran.

A urmat un moment festiv: primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, primind placheta cu titlul „Capitala Earth Hour România 2012”, care va fi afişată la intrarea în oraş.

După numărătoarea inversă, făcută de primarul Ovidiu Creţu şi de Magor Csibi, directorul WWF România, iluminatul public s-a întrerupt, timp de o oră, pe majoritatea străzilor centrale, în sediile în care funcţionează primăria, în unităţi de învăţământ, cantine, baze sportive, curţi interioare şi în alte instituţii şi organizaţii care au aderat la această campanie.

Circa 500 de candele au fost puse pe caldarâm, formând un bec uriaş, iar reprezentanţii unităţilor de învăţământ care s-au mobilizat exemplar în finala competiţiei Capitala Earth Hour 2012 au primit diplome şi premii.

Au urmat jonglerii cu foc prezentate de trupa de fete „Sirius”.

Cu puţin timp înainte de încheierea evenimentului au fost lansate spre cer baloane cu aer cald, luminate şi inscripţionate cu mesajul „Bistriţa 60+”.

La ora 21.30, luminile s-au aprins, iar în finalul manifestărilor pe scenă au urcat, în calitate de invitaţi speciali, Milena Paraschiv şi Radu Popescu – tineri care se numără printre câştigătorii competiţiei „Global Rockstar” organizată în contextul Summit-ului ONU de la Rio de Janeiro.

FOTO: Doru Oprişan, WWF

FOTO: Doru Oprişan, WWF

Magor Csibi, directorul WWF România, şi primarul Municipiului Bistriţa şi-au semnat câte un angajament în cadrul campaniei „I will if you will”!

Fanfara Militară Garnizoana Bistriţei susţine Earth Hour

Cort WWF în Bistriţa

FOTO: WWF