Bitcoin a atins pe cea mai mare valoare din 2021 până în prezent! Moneda a depășit 60.000 de dolari și se apropie de recordul absolut

Bitcoin a depăşit miercuri pragul de 60.000 de dolari, apropiindu-se de recordul său absolut, într-o redresare în urma aprobării unui nou tip de plasament.

28 feb. 2024, 18:21
Bitcoin a atins pe cea mai mare valoare din 2021 până în prezent! Moneda a depășit 60.000 de dolari și se apropie de recordul absolut

Bitcoin a depăşit miercuri pragul de 60.000 de dolari, apropiindu-se de recordul său absolut, într-o redresare în urma aprobării unui nou tip de plasament, relatează AFP.

Citește și Bitcoin revine în forţă. Criptomoneda a atins din nou valoarea de 50.000 de dolari, pentru prima dată din 2021

Bitcoin a crescut la 60.131 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021, când a atins vârful istoric de aproape 70.000 de dolari.

Astfel, Bitcoin se îndreaptă spre cea mai mare creştere săptămânală din ultimul an, cu 18,5% din 21 februarie.

Traderii par să investească semnificativ în bitcoin înainte de evenimentul de înjumătăţire a recompensei din aprilie – un proces menit să încetinească eliberarea de noi criptomonede.

Monedele Bitcoin au depășit 2.000 de miliarde de dolari în luna februarie

Pe lângă cele prezentate mai sus, perspectiva ca Rezerva Federală să ofere o serie de reduceri de rate în acest an a alimentat apetitul investitorilor pentru active cu randament mai ridicat sau mai volatile.

„Bitcoin este impulsionat de sprijinul intrărilor consistente în noile ETF-uri spot, de perspectivele pentru evenimentul de înjumătăţire din aprilie şi pentru reducerile de dobândă ale Fed din iunie”, a declarat Ben Laidler, strateg pe pieţele globale la platforma de investiţii eToro, potrivit Tradersunion.com.

Potrivit platformei de criptografiere CoinGecko, valoarea tuturor monedelor bitcoin aflate în circulaţie a depăşit luna aceasta 2.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în ultimii doi ani.

Citește și Fabulos: piața crypto, gata de decolare. Când ar putea ajunge Bitcoin la 100.000 de dolari

Cele mai mari fonduri tranzacţionate la bursă (ETF) de bitcoin au înregistrat o creştere clară a interesului în această săptămână.