Bitcoin, în cădere liberă! Criptomonedele se prăbușesc după ce Rusia a invadat Ucraina!

La scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat începerea operațiunilor militare în Ucraina, prețul celei mai valoroase criptomonede a scăzut semnificativ.

24 feb. 2022, 09:49
Bitcoin, în cădere liberă! Criptomonedele se prăbușesc după ce Rusia a invadat Ucraina!

Joi dimineața, prețul Bitcoin a scăzut sub 35.000 de dolari, imediat după ce Rusia a declanșat o amplă ofensiva militară în Ucraina.

Bitcoin, în cădere liberă!

CITEȘTE ȘI: A început războiul în Ucraina! Orașele Harkiv, Dnipro, Mariupol, Kiev și Odesa, doar câteva din locurile vizate de atacurile rusești

Prețul celei mai valoroase criptomonede din lumea a intrat pe un trend descendent încă din weekend când a scăzut sub 40.000 de dolari și a continuat să scadă pe măsură ce criza din Ucraina s-a intensificat.

Criptomoneda a pierdut mai bine de jumătate din valoarea maximă pe care a atins-o în luna noiembrie a anului trecut, de 68.990 de dolari, din cauza tensiunilor geopolitice, a majorării ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA, dar și a restricțiilor impuse de unele economii asupra activelor digitale, informează CNN.

CITEȘTE ȘI: Razboiul Rusia-Ucraina! Primarul Kievului, Vitali Klitschko, mesaj urgent pentru populaţie: „Ţineţi aproape valiza cu bunuri de strictă necesitate!”

Criptomonedele se prăbușesc după ce Rusia a invadat Ucraina!

Nu doar prețul Bitcoin a înregistrat o scădere semnificativă. Și alte criptomoneda au scăzut puternic în dimineața zilei de joi. Ethereum s-a prăbușit cu peste 12%, potrivit CoinMarketCap, în timp ce Dogecoin a înregistrat o scădere de peste 14%. Cele două criptomoneda au fost tranzacționate ultima dată la prețul de 2.349 și, respectiv, 10 cenți.