Razboiul Rusia-Ucraina! Primarul Kievului, Vitali Klitschko, mesaj urgent pentru populaţie: „Ţineţi aproape valiza cu bunuri de strictă necesitate!”

Primarul Kievului, fostul campion mondial la box Vitali Klitschko, a făcut apel la locuitorii Capitalei să rămână în case, pe fondul bombardamentelor Rusiei.

24 feb. 2022, 08:24
Razboiul Rusia-Ucraina! Primarul Kievului, Vitali Klitschko, mesaj urgent pentru populaţie: „Ţineţi aproape valiza cu bunuri de strictă necesitate!”

Vitali Klitschko le-a cerut locuitorilor din Kiev să rămână în case şi să-şi ţină la îndemână actele importante şi bunurile de primă necesitate, sugerând astfel o posibilă evacuare masivă a capitalei Ucrainei.

Dragi kieveni, Ucraina se află sub atacul agresorului! Zgomotul bombelor se aude din oraş. Cel mai rău inamic al nostru creează panică, dar noi nu ne pierdem forţa şi încrederea.

Cine nu este implicat în munca de susţinere a infrastructurii sau în sistemul de servicii de sănătate, să rămână acasă. Păstraţi-vă aproape „valiza cu lucruri de strictă necesitate”. Documentele, de asemenea, pe ca la nevoie să puteţi merge imediat în adăposturi„, a scris primarul Kievului.

Citeşte şi Rusia a anunţat ce vrea să distrugă în Ucraina: „Instalaţiile de apărare aerodromurile şi aviaţia militară sunt dezactivate”

Mesajul lui Vitali Klitschko

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţa o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.

Liderii american, europeni, ai NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească „agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră.

Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

Citeşte şi CTP: „A început restaurarea Uniunii Sovietice care se afla în plină răgușire. Ucraina e singură”