Bitdefender avertizează privind dispozitivele smart din casă

Mare atenţie ce fel de gadgeturi smart vă instalaţi în casă. Sunt unele care pot cădea pradă foarte uşor hackerilor, afirmă experţii de la Bitdefender.

RomaniaTV.net
31 mart. 2016, 08:54
Bitdefender avertizează privind dispozitivele smart din casă

Specialiștii Bitdefender au analizat patru dispozitive inteligente populare, cu peste 150.000 de clienți la nivel global, și au reușit să controleze gadgeturile de la distanță, fără cunoștința proprietarului: WeMo Switch (priză care folosește o rețea Wi-Fi ca să controleze televizoare, becuri, boxe, termostate, etc.), Lifx (bec inteligent controlat prin Wi-Fi), MUZO Cobblestone Wi-Fi Audio Receiver (sistem audio care redă muzica de pe smartphone sau tabletă) și Link Hub (consolă cu două becuri electrice care permite admistrarea sistemului de iluminat).

Citeşte şi  Televizoarele 3D, pe cale de dispariţie

Principalele vulnerabilități identificate sunt legate de protocoale, proceduri de autorizare și autentificare insuficiente, lipsa criptării în timpul configurării unui hotspot sau în timpul folosirii acestuia, conform rezultatelor investigației specialiștilor, publicate în raportul „Internet of Things. Riscuri în locuințele conectate”. Trei dintre producători nu au rezolvat problemele semnalate, în timp ce al patrulea a remediat parțial vulnerabilitatea printr-o actualizare a sistemului de operare.

Citiţi mai multe detalii pe GadgetReport.ro