BLACK FRIDAY 2013 EMAG: Cum s-au pregătit retailerii de VINEREA NEAGRĂ 2013

BLACK FRIDAY 2013. Retailerii din România au intrat în cursa reducerilor pentru Vinerea Neagră, care va avea loc pe 29 noiembrie 2013. BLACK FRIDAY 2013. Printre cele mai mari reduceri ajung până la 1.000 lei, cum este cazul unor aparate foto de ultimă generaţie.

RomaniaTV.net
11 nov. 2013, 10:26
BLACK FRIDAY 2013 EMAG: Cum s-au pregătit retailerii de VINEREA NEAGRĂ 2013

BLACK FRIDAY 2013. Multe dintre magazinele online au inceput planurile privind evenimentul din ultima vinere a lunii curente inca din primavara si acum, la cateva saptamani distanta, au inceput sa divulge informatii privind reduceri si strategii, scrie Wall-Street.ro.

eMag.ro este pregatit de cel mai mare Black Friday de pana acum. Fata de anul trecut cand compania a stocat produsele intr-un spatiu special amenajat, insa tot in depozitul principal al retailerului, acum eMag a inchiriat un depozit separat, special pentru acest eveniment.

Mai mult, negocierile cu furnizorii s-au facut „la sange”, stocul de produse fiind gandit si achizitionat incepand de inca trei-patru luni.

BLACK FRIDAY 2013. Retailerul online Evomag.ro vinde cu 100 de lei mai ieftin un E-Book Reader Nook Simple Touch Glow Light, Wi-Fi, E-Ink, 6″, potrivit site-ului reduceriblackfriday.ro. Reducerea este de 17%.

– O imprimantă HP LaserJet Pro P1102 are preţul redus cu 100 de lei, până la 399 lei, în aceeaşi oferă Evomag.ro.

– Aspirator ROWENTA RO3321, 1l, tub inox, Cyclone, 1600W este mai ieftin cu 35% până la 188 lei;

– O maşină de pâine Moulinex poate fi cumpărată acum cu o reducere de aproape 150 lei, până la 671 lei;

– Un aspirator Gorenje este mai ieftin cu 20%, cu aproape 100 de lei.

Mai multe reduceri de preţ BLACK FRIDAY 2013 la electronice şi electrocasnice vezi aici.

Ce retaileri au anunţat reduceri de BLACK FRIDAY

Principalii retaileri IT care vor afişa reduceri pentru Vinerea Neagră sunt: eMAG, Evomag, PC Garage, F64, ClickShop, Marketonline, Azerty, Magazinultau, iar în cazul magazilelor de electrocasnice, până acum, au anunţat reduceri retaileri precum Altex, Domo, Carrefour şi Flanco. 
Şi magazinele de cărţi s-au înscris în cursa reducerilor, Nemira, Elefant.ro, Libris, Okian şi BookCity anunţând promoţii importante. 
Anul trecut, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown, peste 44% din cumpărăturile realizate în perioada campaniei Black Friday au vizat produsele electrocasnice. Acestea au fost urmate de produsele din segmentul IT&C – 30% şi electronice – 24,3%. 
Conform studiului, 38,1% dintre cei intervievaţi au ales să cumpere online în perioada campaniei Black Friday. 

BLACK FRIDAY: Anii trecuţi, magazinele nu au fost suficient de pregătite

Probleme au existat în ultimii doi ani pentru magazinele care nu au fost suficient de bine pregătite în ceea ce priveşte stocurile de produse. 
De asemenea, retailerii online au întâmpinat dificultăţi în plasarea comenzilor, dar şi în fluidizarea acestui proces. Unii s-au dovedit a fi învinşi deoarece numărul mare de comenzi plasate a făcut ca serverele acestora să cadă, ceea ce a dus la pierderea clienţilor şi evident a unor sume consistente de bani.
Numărul mare de vizitatori a blocat site-urile unor retaileri, alte pagini au funcţionat cu dificultate, iar în cazul unor magazine stocurile multor produse s-au epuizat după primele ore ale campaniei Black Friday 2012. Astfel, anul trecut utilizatorii au accesat în număr mare site-urile magazinelor online imediat după miezul nopţii, dar şi în primele ore ale dimineţii, ducând la blocarea sau funcţionarea dificilă a paginilor web.
Black Friday este o sărbătoare americană care a reuşit să se impună pe majoritatea pieţelor din lume. Sub aspectul reducerilor substanţiale la diverse produse, retailerii reuşesc să atragă foarte mulţi clienţi ce sunt dispuşi să scoată din buzunar sume de bani pentru laptop-uri, televizoare, monitoare, maşini de spălat, tablete, telefoane mobile sau console video.

Americanii au cheltuit 60 mld. dolari de Black Friday, în 2012

Cheltuielile totale ale americanilor în cele patru zile ale campaniei Black Friday, care marchează startul sezonului de vânzări de iarnă, au crescut cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 59,1 miliarde dolari, iar vânzările online au depăşit vineri pentru prima dată 1 miliard de dolari.
Avansul cheltuielilor nu a fost însă la fel de robust ca în anul anterior, iar unii indicatori au arătat declinul vânzărilor în magazine în ziua Black Friday, ridicând semne de întrebare dacă nu cumva strategiile retailerilor atrag în acest interval cheltuieli care ar fi avut loc în următoarea perioadă.