BLACK FRIDAY 2014: Reduceri IMENSE de Vinerea Neagră. Ce şi de unde poţi cumpăra la reducere

BLACK FRIDAY 2014: Black Friday 2014 va avea loc în România atât în ziua de 21 noiembrie, cât şi în 28 noiembrie, deoarece multe magazine au decis să devanseze VINEREA NEAGRĂ a cumpărăturilor şi să pregătească ofertele ceva mai devreme, începând cu ziua de 21 noiembrie.

15 nov. 2014, 17:44
BLACK FRIDAY 2014: Reduceri IMENSE de Vinerea Neagră. Ce şi de unde poţi cumpăra la reducere

Black Friday 2014. Aproape 30% dintre românii din mediul urban vor face sigur cumpărături cu ocazia Black Friday 2014, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare a pieţei iSense.Solutions. Principalele categorii de produse la care consumatorii îşi doresc promoţii de Black Friday pentru a le achiziţiona sunt electrocasnicele (28% dintre respondenţi), telefoanele mobile (18%), televizoarele (18%), produsele de îmbrăcăminte/încălţăminte (12%) şi laptopurile/notebook-urile (10%).

Conform studiului, vor achiziţiona produse de Black Friday 2014 în special persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (38%), precum şi consumatorii din categoria de vârstă  35-44 de ani (34%). De asemenea, femeile par mai indecise în ceea ce priveşte cumpărăturile de Black Friday – 59% dintre acestea (faţă de 49% dintre bărbaţi) au afirmat că nu ştiu sigur dacă vor face cumpărături.

Bărbaţii au fost mai receptivi la Black Friday şi în 2013. Atunci, aproximativ 17% dintre bărbaţi au afirmat că vor face „cu siguranţă” cumpărături, în timp ce 10% dintre femei spuneau acelaşi lucru, potrivit unui studiu realizat la momentul respectiv de Daedalus Millward Brown.

Black Friday 2014: cine intră în hora reducerilor

BLACK FRIDAY eMAG: el mai mare magazin online din România, estimează că va înregistra cu ocazia evenimentului Black Friday 2014, organizat pe data de 21 noiembrie, încasări de 150 de milioane de lei (circa 34 de milioane de euro), în creştere cu 50% faţă de Black Friday 2013. Circa 450.000 de produse vor fi incluse în campania de Black Friday 2014, faţă de 250.000 în 2013, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al eMAG. Pentru pregătirea Black Friday 2014, eMAG a investit 5 milioane lei în servere şi 2 milioane de lei în platforma online. 

În 2013, retailerul a vândut peste 250.000 de produse în perioda campaniei de reduceri Black Friday, valoarea comenzilor totalizând 23 milioane de euro (peste 100 milioane de lei).

Potrivit lui Stanciu, valoarea cumulată a reducerilor Black Friday se ridică la 75 milioane de lei la cele peste 450.000 de produse incluse în ofertă.

„Am muncit şase luni pentru a le aduce clienţilor noştri reduceri totale de 75 milioane de lei dintr-o gamă foarte largă de produse”, a afirmat Stanciu.

emag.ro estimează vânzări în valoare totală de 150 de milioane de lei pe parcursul întregii zile de Black Friday.

Reducerile ajung până la 75% şi vor fi aplicate pentru produse IT, telefoane mobile, foto, electrocasnice şi climatizare, produse de îngrijire personală şi cosmetice, cărţi, jucării, mobilier, auto, articole pentru casă şi grădină.

„În spatele acestui eveniment sunt peste 1.000 de oameni, peste 200 de furnizori şi investiţii mari în infrastructura logistică şi IT”, a afirmat Stanciu.

Pentru pregătirea Black Friday 2014, emag.ro a investit 5 milioane lei în servere şi 2 milioane de lei în platforma online.

Pentru livrarea produselor, eMAG a încheiat parteneriate cu FAN Courier, Cargus, DPD şi TNT pentru un flux de livrare de 150 de camioane/zi, astfel încât livrările să fie finalizat în decurs de şase zile.

Conceptul de Black Friday a fost introdus pe piaţa din România de emag.ro, în anul 2011.

ALTEX, cel mai mare retailer tradiţional electro-it din România, a dat startul promoţiilor de Black Friday 2014 în toate magazinele şi pe Altex.ro. Începând de joi, 13 noiembrie. Reducerile ajung până la 70% şi se aplică la peste 1.000 de produse din toate categoriile: TV, laptopuri, tablete, telefoane, electrocasnice mari şi mici, sisteme audio şi jocuri. Campania promoţională este valabilă în limita stocurilor disponibile.

Cel mai mare magazin online de modă de pe piaţa locală, Fashion Days, a anunţat că va mări de trei ori oferta de produse cu ocazia Black Friday 2014 şi că reducerile vor ajunge la 90%. Magazinul online se aşteaptă ca traficul pe site să crească de 10 ori în zilele de reduceri din campania Black Friday 2014. Campania va începe, pe Fashion Days, pe 21 noiembrie. „Pregătim promoţii la colecţiile de articole vestimentare de sezon de la peste 1.000 de branduri internationale: Esprit, Only, Vero Moda, Desigual, Jack&Jones, Pepe Jeans London, Napapijri, Love Moschino, Triumf, Guess şi multe altele”, au transmis reprezentanţii Fashion Days.

F64, cel mai mare magazin foto-video din ţară, pregăteşte reduceri de Black Friday 2014. Începând de vineri 21 noiembrie, până duminică 23 noiembrie, F64 porneşte campania Black Friday, prilej cu care oferă reduceri la peste 350 de produse. Magazinul are peste 25.000 de bucăţi în stocuri şi va prelungi programul, magazinul fiind deschis şi duminică, 23 noiembrie, între orele 10:00 şi 18:00. Anul trecut, F64 a vândut de 9 milioane de lei în timpul primei campaniei de Black Friday, iar anul acesta estimează vânzări de peste 12 milioane de lei, cu 30% mai mari. Cele mai atractive oferte vor fi la aparate foto compacte, tablete şi telefoane cu preţuri pornind de la 199 de lei. În oferta F64 de Black Friday vor intra şi ceasuri inteligente, gadgeturi pentru fotografii creative, dar şi echipamente ce conţin specificaţii dedicate fotografilor avansaţi precum camere foto full frame şi camere capabile să filmeze 4K.

BLACK FRIDAY 2014: evomag.ro estimează vânzări de două milioane de euro

Magazinul online evomag.ro estimează în perioda campaniei de reduceri Black Friday, care va avea loc între 21 şi 23 noiembrie, vânzări de aproximativ două milioane de euro şi aproximativ 20.000 de comenzi finalizate, a declarat directorul general al retailerului, Mihai Pătraşcu.

„Estimăm că perioada celor mai mari reduceri din an ne va aduce între 18.000 şi 20.000 de comenzi finalizate, în valoare de aproximativ două milioane de euro. Ne aşteptăm în acest an la aproximativ 500.000 de vizitatori pe site-ul evoMAG în cele 3 zile cât va dura promoţia de Black Friday”, a Pătraşcu, într-un comunicat.

Magazinul online evomag.ro este deţinut de Evolution Prest Systems SRL Bucureşti, societate controlată de Mihai Pătraşcu – 99% şi Elena Pătraşcu – 1%.

evoMAG a pregătit pentru ediţia din acest an a Black Friday, care se va desfăşura pe o perioadă de 3 zile începând cu 21 noiembrie, o ofertă de peste 20.000 de produse care vor face obiectul unor reduceri de până la 75%. 

Cele mai mari reduceri vor fi la echipamente electrocasnice şi la produse de îngrijire personală, laptopuri, telefoane mobile, imprimante, tablete, televizoare, echipamente de reţelistică şi componente pentru PC.

Magazinul online are disponibile la vânzare un număr de peste 120.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală şi produse destinate nou-născuţilor.

În 2013, Evolution Prest Systems a realizat o cifră de afaceri de 15,5 milioane de euro.

Black Friday 2014 pentru noi veniţi în joc

Noi companii intră, de la an la an, în „maratonul reducerilor”. Anul acesta Autovit.ro organizează în premieră pentru un site de anunţuri online o campanie de reduceri de Black Friday. Astel, data de 21 noiembrie, între orele 7:00 şi 18:00, vizitatorii blackfriday.autovit.ro vor găsi autoturisme noi şi second hand cu discounturi de până la 15.000 euro. „Ne-am propus să organizăm o campanie de Black Friday deoarece, ca lider de piaţă pe segmentul de anunţuri auto, vrem să fim cât mai aproape de partenerii noştri, dar şi de românii care sunt în căutarea unei maşini. Clienţii vor avea la îndemână oferte de nerefuzat din toate segmentele auto, de la Skoda la BMW, de la Toyota la Mercedes”, a declarat Mihai Cune, Business Manager la Autovit.ro.

Black Friday 2014.Ce drepturi au cei care cumpără din magazinele online

Cei care fac cumpărături online au dreptul, potrivit legislaţiei în vigoare, să se răzgândescă în termen de 10 zile lucrătoare din momentul livrării şi să îşi primească banii înapoi, fără să explice de ce s-au răzgândit şi fără să fie obligaţi la penalităţi. În schimb, clienţii trebuie să-şi asume costurile directe efectuate cu returnarea produsului. În cazul în care comerciantul nu le transmite în scris până la data livrării toate informaţiile necesare, această perioadă se poate prelungi până la 90 de zile.

Aceste drepturi nu se aplică atunci când sunt cumpărate următoarele: ziare, înregistrări audio, video sau programe informatice, dacă acestea au fost  desigilate; produsele care se pot degrada rapid, de exemplu anumite alimente, produsele personalizate, pachete turistice, cumpărături făcute pe o platformă de licitaţii online, servicii financiare pentru care se aplică reguli specifice, pariuri şi participarea la loterie.

Înainte de a cumpăra ceva, comerciantul este obligat să  ofere informaţii complete despre: compania sa şi datele de contact, caracteristicile produsului, preţ, inclusiv toate taxele şi comisioanele, metode de plată, precum şi costurile livrării, dreptul de a denunţa unilateral contractul data aproximativă a livrării.

Atunci când cumperi online, perioada de livrare nu poate fi mai lungă de 30 de zile şi ai aceleaşi drepturi privind garanţia, ca şi atunci când cumperi dintr-un magazin obişnuit.

Black Friday 2014. Ce îşi doresc clienţii în funcţie de vârstă

Promoţiile la laptopuri şi telefoane sunt dorite în special de consumatorii tineri, din intervalul de vârstă 15-24 de ani (22% dintre respondenţi sunt interesaţi de laptopuri şi 30% de telefoane), potrivit iSense.Solutions.

Interesul pentru promoţiile la telefoane este ridicat şi în rândul consumatorilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (27%). De asemenea, 29% dintre respondenţii din această categorie de vârstă îşi doresc promoţii la televizoare, în timp ce electrocasnicele sunt vizate în special de persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 şi 54 de ani (41%).

Black Friday este sărbătoarea americană din vinerea de după Ziua Recunoştintei care dă startul sezonului de cumpărături pentru Crăciun. Data la care este organizat Black Friday nu mai este bătută în cuie nici în SUA. Wal-Mart, cel mai mare retailer din această şară, a dat anul trecut startul reducerilor pe 22 noiembrie, cu o săptămână mai devreme. Exemplul celui mai mare retailer american a fost urmat de Sears şi Kmart.

BLACK FRIDAY 2014. Motivul prelungirii Black friday este acela că multe magazine au decis să devanseze Ziua Reducerilor şi să pregătească ofertele ceva mai devreme, începând cu ziua de 21.

Citeşte şi BLACK FRIDAY 2014. Un magazin online anunţă reduceri de până la 75% la produse electronice şi electrocasnice

Reducerile de preţuri vor fi aplicate pentru electronice, electrocasnice, ceasuri, genţi, parfumuri, accesorii, cărţi, articole pentru copii, jucării…etc.

Citeşte şi BLACK FRIDAY 2014. Românii au distrus conceptul zilei reducerilor împrumutate de la americani

Vezi lista magazinelor Black Friday România aici.

BLACK FRIDAY – cum a fost în 2013

BLACK FRIDAY 2013. 29 noiembrie este motiv de bucuri pentru fanii IKEA. Magazinul va avea un weekend întreg de reduceri până la 50%, în limita stocului disponibil. Printre produsele reduse se află şi o comodă cu 5 sertare, care a fost redusă de la 749 de lei la 499 de lei, un scaun – redus de la 239 de lei la 155 de lei, o măsuţă de cafea – redusă de la 129 de lei la 89,99 de lei, un balansoar – redus de la 639 de lei la 399 de lei, precum şi o grămadă de articole decorative, precum perne, covoare, perdele şi alte accesorii.

Găsiţi aici LISTA COMPLETĂ A REDUCERILOR DE BLACK FRIDAY 2013 LA IKEA

Cei care au ratat reducerile la electronice şi electrocasnice de Black Friday în 22 noiembrie mai au o şansă. În 29 noiembrie Carrefour anunţă preţuri reduse la produse electronice şi electrocasnice.

Şi Lidl pregăteşte reduceri de peste 50% de BLACK FRIDAY. Pe 29 noiembrie, vei putea să achiziţionezi de la Lidl, la preţuri foarte avantajoase, echipamente de gătit şi alte produse electrocasnice pe care ţi le-ai dorit de multă vreme sau pe care intenţionezi să le faci cadou celor dragi. Astfel, aparatul dublu pentru Gofre va fi redus de la 89,99 lei la 29,99 lei, iar la plita electrică pentru clătite sau la setul fondue te vei putea bucura de o reducere de 70%. Preţul friteuzei va fi şi el redus cu 70%, ajungând la doar 49,99 lei. La o reducere de 50%, vei găsi şi aparatul de făcut gogoşi.

Şi meşterii sunt aşteptaţi de Black Friday la Lidl pentru a-şi completa trusa de unelte cu o şurubelniţă cu acumulator, disponibilă la un preţ redus cu 50% faţă de preţul iniţial de 99,99 lei. Celor cărora le place să se relaxeze în confortul casei, Lidl le-a pregătit reduceri de preţ la consolele de jocuri (29,99 lei), la aparatul de popcorn (29,99 lei), la încălzitorul pentru picioare (24,99 lei) şi la aparatul de masaj Shiatsu pentru zona cervicală (49,99 lei).

Casa Rusu, divizia de retail a Rus Savitar, unul dintre cei mai mari producători de mobilier din pal din România, organizează primul său Black Friday în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2013. VEZI DETALII DESPRE OFERTĂ

Dacă vreţi să cumpăraţi bijuterii, genţi şi tot felul de accesorii la preţ redus aflaţi că Meli Melo pregăteşte reduceri de BLACK FRIDAY 2013 în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. VEZI OFERTA AICI

Şi saloanele de masaj erotic se pregătesc de BLACK FRIDAY 2013. Alina Plugaru a anuntat participarea salonului său de masaj erotic la ofertele promotionale de Black Friday din ultima zi de vineri a lunii noiembrie. 

“Stiu ca anul trecut baietii de la emisiunea Neatza cu Razvan si Dani si-au incercat norocul de Black Friday la un salon de masaj erotic si au ramas dezamagiti ca nu au gasit nicio oferta speciala cu aceasta ocazie. As vrea sa transmit ca ii astept, impreuna cu 12 domnisoare superbe, pe Razvan si Dani la salonul meu cu o oferta speciala de Black Friday la masaj erotic. De altfel, toti clientii care vor veni in 29 noiembrie la salon vor beneficia de un bonus de 25 % la orice serviciu de masaj erotic respectiv prelungirea duratei unei sedinte de masaj de la 60 la 75 minute”, a declarat Alina Plugaru pentru libertatea.ro.

Black Friday 2014. Lista cu magazine de electronice şi electrocasnice

eMag, Altex, Flanco, Domo, MediaGalaxy, F64, clickshop.ro, evomag.ro, Okazii.ro, marketonline, LaptopGarage, Azerty, MediaDot, Conrad, Oktal, Avstore, Orange, Telekom, Vodafone, PCGarage, LikeIt, QuickMobile

Black Friday 2014. Lista cu magazine de haine şi accesorii

My Closet, TinaR, Originals, Fashion Days, StarShinerS, dEpurtat, Zorile Store, AllBoutique, Miniprix, Fashion Days, deClub.ro, KurtMann, Boutique Mall, Jadu, Military Shop, Matar, Ama Fashion, Store Fashion, Zega, LaFemme, Sevensins, Wild Fashion

Black Friday 2014. Lista cu magazine de încălţăminte şi accesorii

Originals, Otter, Ecco Shoes, Zorile Store, Shoes.ro

Black Friday 2014. Lista cu magazine de cărţi şi birotică

Elefant, Nemira, Adevărul Shop, Okian, Curtea Veche, Libris, bookcity, deScris

Black Friday 2014. Lista cu magazine pentru copii

Noriel, Edu Class, Nichiduţă, Strollers, Bebe Bliss, 3 Pitici

Black Friday 2014. Lista cu magazine de articole pentru casă şi grădină, decoraţiuni:

Vivre, HappyMax, SomProduct, Homeycomb

Black Friday 2014. Lista cu magazine de cadouri

E-Cadou, USBMania, FunGift, Cadouri De Top

Black Friday 2014. Lista cu magazine de produse cosmetice, bijuterii

Divisima, Cheri Bijou, Silverzone, Bijuterii Inox, MyLash

Black Friday 2014. Lista cu magazine de ceasuri, parfumuri şi accesorii pentru femei

WatchShop, TopCeas, Jadu, Dasha, ChicBags

Desigur, mari magazine ca eMag sau Okazii propun reduceri la o mulţime de categorii de produse, nu numai la electronice. eMag a anunţat şi câteva zeci ce automobile care vor fi la ofertă de Black Friday 2014. 

Lista cu magazine participante la Black Friday 2014 este în curs de actualizare. Dacă sunteţi proprietarul unui magazin online care participă la reducerile de Black Friday 2014, va rugam sa mentionati siteul la rubrica de comentarii. 

Dacă tot am prezentat lista cu magazine participante la Black Friday 2014, este timpul şi pentru câteva sfaturi:

– cu minimum o săptămână înainte de Black Friday 2014, stabiliţi ce obiecte aţi dori să cumpăraţi în ziua reducerilor. Scrieţi pe un carneţel preţul de acum al produsului, pentru a putea observa dacă reducerile de Black Friday sunt cu adevărat reduceri, nu strategii de vânzări;

– de Black Friday, siteurile foarte populare se încarcă  destul de greu, din cauza numărului mare de utilizatori. Analizaţi în zilele dinainte de Black Friday modul în care sunt organizate siteurile în care aveţi încredere, pentru a ajunge mai uşor la produsele dorite, în zilele de Black Friday 2014;

– faceţi-vă din timp conturi pe siteurile care oferă reduceri de Black Friday 2014. E posibil ca în ziua reducerilor să dureze foarte mult să îşi creezi un cont, iar un produs să îţi fie chiar luat de sub nas în timp ce tu te chinui cu aceste formalităţi;

– stabiliţi-vă un buget clar de Black Friday 2014 şi încercaţi să păstraţi ceva bani deoparte pentru reducerile de Crăciun, uneori chiar mai generoase decât cele din Vinerea Neagră;

– nu cumpăraţi niciodată obiecte de care nu aveţi nevoie, oricât de mare ar fi reducerea de Black Friday 2014.

BLACK FRIDAY 2014: Cum să te fereşti de „ţepe”

BLACK FRIDAY 2014: Şi anul acesta fenomenul Black Friday va cuprinde majoritatea magazinelor din România. Dacă la început găseam reduceri doar la dispozitive electronice și IT&C, de sărbătoarea reducerilor românii vor putea găsi oferte care vor cuprinde de la segmentul alimentelor la apartamente și nu numai. 

Ce sfaturi au cei de la ANPC pentru consumatori în perioada Black Friday:

–     să citească atent caracteristicile produsului

–     să verifice dacă produsul corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor lui

–     să verifice  stocul existent (pt. comerț on-line)

–     să verifice prețul afișat pe site: dacă acesta este integral(conține sau nu TVA), dacă prețul include și costul de livrare și verificarea prețurilor pe site-uri care afișează  prețuri comparative pentru același produs.

Mai multe informatii pe economica.net

 

BLACK FRIDAY 2014. Vezi lista magazinelor participante la BLACK FRIDAY ROMANIA