Black Friday 2016. Ikea anunţă reduceri cu până la 50 %

Retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare Ikea pregătește reduceri de până la 50% pentru câteva zeci de produse cu ocazia Black Friday, în perioada 25-27 noimebrie, cu o săptămână după perioada normală a evenimentului de reduceri, se arată într-un răspuns al Ikea România.

14 nov. 2016, 08:03
Black Friday 2016. Ikea anunţă reduceri cu până la 50 %

Black Friday, Vinerea Neagră, este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

Comercianții români au preluat acestă sărbătoare, care în acest an are loc în data de 18 noiembrie. Totuși, unii retaileri anunță reduceri și înainte sau după ziua evenimentului.

Cele mai mari companii care oferă reduceri cu ocazia Black Friday în România sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro sau Flanco.

„Ne dorim să surprindem cât mai mulți oameni atunci când ne vizitează magazinul și suntem încrezători că prețurile produselor Ikea sunt accesibile pentru toate buzunarele tot timpul anului, nu numai în perioada Black Friday”, se arată în răspunsul Ikea România, potrivit news.ro.

La începutul lunii noiembrie, directorul Ikea pentru Europa de Sud-Est, Stefan Vanoverbeke, anunța că Ikea vrea să deschidă încă opt magazine în România până în 2025, iar primul care va fi inaugurat va fi magazinul de pe Bulevardul Theodor Pallady din București, la sfârșitul anului 2018, după o investiție de peste 80 milioane euro.

Magazinul din zona Pallady, al doilea din Capitală și din România, va costa peste 80 de milioane de euro și va avea o suprafață de 36.000 de metri pătrați, potrivit Ikea.

Următoarele magazine pe care retailerul suedez de mobilă vrea să le deschidă sunt în Timișoara, Brașov și Cluj, însă acestea nu vor fi inaugurate mai devreme de 2021.

Retailerul de mobilă și decorațiuni a anunțat marți că a înregistrat în România cea mai mare rată de creștere de la nivelul grupului în ultimul an, cifra de afaceri avansând cu 21,5% în anul fiscal 2015-2016, care s-a încheiat la finalul lunii august, până la 514 milioane de lei.

La nivel de grup, Ikea a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 7% în anul fiscal 2015-2016 față de anul fiscal anterior, până la 34,2 miliarde euro, nivel-record, chiar dacă ușor sub estimările grupului. În România, retailerul suedez are un singur magazin, în zona Băneasa, care se întinde pe o suprafață de 26.000 mp.

În anul fiscal 2015-2016, în magazinul Ikea din București au ajuns 3,2 milioane de vizitatori, în timp ce site-ul magazinului a fost vizitat de 6,6 milioane de utilizatori unici.

Citeşte şi BLACK FRIDAY 2016. În cât timp îţi poţi primi banii înapoi dacă returnezi un produs luat online. Sfaturi ANPC pentru cumpărători