Black Friday: Cumpărătorii s-au dezlănţuit. Persoane rănite şi focuri de armă în mall-uri

Zeci de milioane de americani sunt aşteptaţi vineri să se calce în picioare pentru că începe sezonul reducerilor. Astăzi e Black Friday, ziua produselor ieftine. Marile lanţuri de magazine au furat startul.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 08:12
Black Friday: Cumpărătorii s-au dezlănţuit. Persoane rănite şi focuri de armă în mall-uri

„Vinerea neagră”, a început de… miercuri în marile hypermarketuri. Alte magazine din Statele Unite, inclusiv cele online au micşorat preţurile încă de luni.

Federaţia Naţională a Retailerilor estimează că, în America, 152 de milioane de cumpărători vor lua cu asalt magazinele în acest weekend, cu 14 milioane mai mulţi decât anul trecut.

E de aşteptat ca încasările din acest an să fie cele mai mari din istorie. 34 la sută dintre consumatori au declarat ca intenţionează să cumpere tot ce găsesc ieftin în „vinerea neagra”.

Reprezentanţii celebrului Macy’s din New York au estimat că 9,000 de persoane aşteptau la miezul nopţii deschiderea magazinului, mai mulţi decât în ultimii ani, potrivit NY Times.

UPDATE: Mai mulţi cumpărători au fost stropiţi cu spray cu piper joi seară, când o ceartă a degenerat într-un magazin Wal-Mart.

O femeie a rănit 10 persoane cu un spray paralizant la un magazin din San Fernando Valley, Los Angeles, după o confruntare la 10.20pm – cu doar 20 de minute înainte de deschiderea magazinului.

Poliţia o caută în continuare pe femeie, care s-a pierdut în mulţime, potrivit Daily Mail.

Şi în New York sunt probleme – protestatarii Occupy Wall Street au format baricade umane pentru a-i împiedica pe oameni să intre în magazine, în special în Macy’s.

UPDATE 2: Autorităţile spun că mai multe focuri de armă s-au auzit la un mall din Carolina de Nord, deşi nu există rapoarte care să indice că oamenii au fost răniţi, potrivit mercurynews.com.

Poliţia caută două persoane suspectate că ar fi tras focurile de armă vineri dimineaţă lângă mall-ul Cross Creek din Fayetteville.

Primele focuri de armă s-au auzit la ora 2 a.m în afara mall-ului şi apoi în mall după ce unul dintre suspecţi a pătruns înauntru.