Blaga admite că a primit binecuvântarea lui Băsescu

Vasile Blaga lasă de înţeles că preşedintele Traian Băsescu nu s-a împotrivit candidaturii sale pentru a doua funcţie în stat, cea de preşedinte al Senatului.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 14:17
Blaga admite că a primit binecuvântarea lui Băsescu

Vechi camarazi politici, Traian Băsescu şi Vasile Blaga nu mai au relaţia strânsă de odinioară. Tensiunile dintre cei doi s-au accentuat în mai, când Băsescu l-a susţinut pe Boc pentru alegerile la şefia PDL, în detrimentul lui Blaga. Întrebat de jurnalişti dacă a primit acceptul şefului statului pentru candidatura sa la preşedinţia Senatului, Blaga a evitat un răspuns direct.  

„Nu am ce să comentez pe tema asta, discuţii am avut mai multe, cu toţi colegii, cu domnul preşedinte Boc, sunt onorat de propunerea pe care partidul mi-o face. Eu nu am tânjit pentru funcţia asta, ştiţi bine. Mergem la vot, deocamdată nu dăm pasărea de pe gard. Sperăm să nu mai fie blocat Senatul când avem o majoritate a Puterii”, a afirmat Blaga.

La insistenţele întrebărilor presei, el a susţinut, totuşi, că „pe mine mă susţine PDL, iar despre eventuale discuţii dintre partid şi preşedinte va trebui să-l întrebaţi pe domnul Boc”.

Surse democrat-liberale citate de Adevărul susţin că Vasile Blaga şi Radu Berceanu s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute cu preşedintele Traian Băsescu, convenind asupra candidaturii lui Blaga la şefia Senatului.