Blaga: Adversarul nostru DINTOTDEAUNA este PSD. Cântecele de lebede nu trebuie luate în considerare

Copreședintele PNL Vasile Blaga a susținut sâmbătă că opiniile potrivit cărora ar exista un consens cu social-democrații nu trebuie luate în considerare, punctând că adversarul liberalilor a fost și este PSD.

05 sept. 2015, 10:33
Blaga: Adversarul nostru DINTOTDEAUNA este PSD. Cântecele de lebede nu trebuie luate în considerare

Sunt două tipuri de discurs în zilele acestea și mie nu-mi plac și nu ne plac la mai mulți de altfel. Toată clasa politică să plece, toți sunt o apă și un pământ. Nu-i adevărat, chiar dacă sunt mulți politicieni deplorabili, foarte mulți oameni repudiază propriile lor partide și țin încă cu mâna de scaunele pe care le au uitând că fac mult rău țării. (…)

Al doilea răspuns periculos este cel al consensului generalizat, un consens zice PSD, Dragnea mai nou, așa de tip idilescian. Adică Opoziția mai încet, hai să ne înțelegem pe toate și așa mai departe. Nimic mai periculos„, a spus Blaga la Școala de vară a OFL.

Citeşte şi: Vasile Blaga, către tinerii din PNL: „Nu fiţi ca Victor Ponta. Minte când respiră”

El a subliniat că adversarul PNL este PSD și că afirmațiile conform cărora ar exista un consens cu acest partid sunt „cântece de lebădă” care nu trebuie luate în considerare, scrie Agerpres.

„Noi, PNL, doamna Gorghiu împreună cu mine am lansat șase teme de interes național pe care să le discutăm cu partidele parlamentare din motive clare. Ele nu pot fi realizate într-un ciclu electoral, fie că este vorba de stabilitatea fiscală și am discutat despre Codul Fiscal, fie că este vorba de absorbția fondurilor (…), Schengen, pregătirea președinției României a Consiliului European, reorganizarea teritorială, dar să ne înțelegem politica înseamnă competiție, iar adversarul nostru dintotdeauna este PSD, indiferent cine îl conduce.

Cu ce e mai bun Dragnea decât Ponta? Cine a împărțit și împarte banii publici prin ordin de ministru de nu știm către ce primării merg doar pe criterii politice, exceptând hotărârile de Guvern care au modificat legea. Nu Dragnea? Nu PSD? Aceste cântece de lebede nu trebuie luate în considerare. Adversarul nostru dintotdeauna a fost și este PSD”, a afirmat Blaga.

Liderul PNL a precizat că PNL vede diferit de PSD politicile, arătând că în timpul guvernării social-democrate ajutoarele sociale au crescut, în timp ce banii pentru disponibilizați nu sau mai indexat.

Citeşte şi: Vasile Blaga, despre posibile plecări din PNL la PMP: „Nu pleacă nimeni!”

El a acuzat PSD că se gândește la țară ca la „propriul buzunar”.