Blaga: Au fost mai mulţi mesageri ce m-au sfătuit să vorbesc cu Băsescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe tema unificării dreptei, dar că aceasta a avut loc după ce au fost mai mulţi mesageri din PDL care l-au sfătuit să se întâlnească cu şeful statului, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 09:06
Blaga: Au fost mai mulţi mesageri ce m-au sfătuit să vorbesc cu Băsescu

Întrebat în legătură cu afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Blaga i-ar fi solicitat o întâlnire dar nu a ţinut cont de părerile sale, Vasile Blaga a precizat: „Nu am nimic de adăugat, am avut o discuţie cu domnul preşedinte. N-ar fi trebuit să mire pe nimeni poziţia PDL, adică candidatura la alegeri europarlamentare singuri şi discuţii după alegeri, nimic nou”.

El a precizat că această discuţie cu Traian Băsescu a avut loc după ce a primit mai mulţi mesageri, sfătuindu-l să aibă o astfel de discuţie. „Hai să nu spunem cum a fost cu solicitarea, adică după ce primeşti mai mulţi mesageri sfătuindu-te să ai o astfel de discuţie, am avut-o, ceea ce nu mă deranjează”, a spus Blaga, adăugând că mesagerii au fost din PDL.

El a mai spus că PDL nu putea să stea şi să nu-şi desemneze un candidat pentru prezidenţiale, mai ales că există această acţiune prevăzută în programul său politic.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că el şi-a dorit ca unificarea dreptei să se facă înainte de europarlamentare, iar mai apoi să se desemneze un candidat la prezidenţiale.

Întrebat dacă unificarea dreptei se va face după europarlamentare, Traian Băsescu a spus că el a dorit ca această unificare să aibă loc acum şi a mărturisit că, în urmă cu trei săptămâni, l-a sunat Vasile Blaga, cu care s-a şi întâlnit ulterior să discute.

„Am întrebat care este subiectul şi mi-a zis: «Păi, ce facem cu dreapta» şi i-am spus părerea mea. Părerea mea este că unificarea trebuie făcută înainte de europarlamentare ( ..) pentru a se obţine un rezultat apropiat de cel al PSD. În acelaşi timp, am dat varianta, pentru că am înţeles că era o consultare. Am spus, dacă nu se poate, Mişcarea Populară şi Forţa Civică ar trebui să facă o fuziune până atunci”, a spus şeful statului.

El a arătat că rezultatul acestei discuţii a fost că în săptămâna următoare aceste partide şi-au lansat candidat, într-o competiţie internă.

„A fost o neacceptare a variantei unificării dreptei. Asta e. S-a pus punct, dar am conştiinţa împăcată, am avut şansa să fiu întrebat şi, dacă am fost întrebat, am răspuns”, a concluzionat preşedintele Băsescu.