Blaga, către Ponta: Ce cauţi acolo unde nu te pricepi?

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, luni, că Victor Ponta "în fiecare zi caută gâlceavă în raport cu preşedintele" Traian Băsescu şi că premierul din considerente politice a ridicat tema privind obţinerea unui mandat din partea Parlamentului pentru participarea la Consiliul European.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 11:19
Blaga, către Ponta: Ce cauţi acolo unde nu te pricepi?

Blaga a fost întrebat cum comentează solicitarea premierului Victor Ponta adresată Parlamentului în vederea mandatului pentru reprezentarea la Consiliul European din 28 iunie.

„Nu îi răspund eu. O să-i răspundă Administraţia prezidenţială cu Constituţia în faţă. Dar, până la urmă, ce cauţi acolo unde nu te pricepi? De ce mergi acolo unde nu te pricepi, mai ales că discutăm de continuitate a statelor în zilele astea, în lunile astea, nu uşoare pentru Europa?”, a spus Vasile Blaga despre Ponta.

Blaga a spus că el crede că Ponta a ridicat această temă din considerente politice.

„Domnul Ponta pur şi simplu din considerente politice a ridicat tema asta şi eu nu-l înţeleg pe domnia sa. În fiecare zi caută gâlceavă în raport cu preşedintele şi lucrul e de înţeles: domnia sa e zilnic pe televiziuni, chiar numărasem joi, când am fost în Maramureş, opt apariţii, domnul Antonescu nu prea apucă. Şi atunci au anumită înţelegere între ei, USL, şi atunci speră să găsească motive să-i facă pe plac domnului Antonescu. N-o să găsească”, a precizat Blaga.

Vasile Blaga a spus că Victor Ponta „uită că e la putere, că e prim-ministru”, iar abordările acestuia faţă de preşedintele României sunt aceleaşi din urmă cu câteva luni. „Domnul Ponta uită că e la putere, că e prim-ministru şi abordările domniei sale sunt aceleaşi de acum câteva luni de zile, vis-a-vis de preşedintele României”, a spus Blaga după şedinţa BPN al PDL.

El a precizat că în legătură cu participarea la Bruxelles că Victor Ponta a declarat luni dimineaţă „cu o sinceritate debordantă” că nu se pricepe la problemele economice şi că îl lasă pe Leonard Orban să prezinte situaţia cu POSDRU.

„Că nu se pricepe l-am înţeles, pentru că miercuri, când euro a atins maximul istoric în raport cu leul, a făcut două drumuri ca să ia lumină: unul la BNR şi unul la Cotroceni. Dumneavoastră l-aţi prezentat în ambele ipostaze şi a spus «Staţi liniştiţi, avem o economie stabilă din punct de vedere financiar»”, a spus Blaga.

Premierul Victor Ponta solicită Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să organizeze un plen comun în care Parlamentul să decidă mandatul pentru Consiliul European şi pe cel pe care îl consideră îndreptăţit să reprezinte România la summit-ul din 28 iunie.