Blaga: CCR trebuie să constate că referendumul nu poate fi validat, decizia se citeşte în Parlament

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni dimineaţă, întrebat ce va urma în continuare, că CC ar trebui să constate că referendumul nu a fost validat, iar decizia Curţii să fie citită în Parlament, după care Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 07:25
Blaga: CCR trebuie să constate că referendumul nu poate fi validat, decizia se citeşte în Parlament

El a spus că, până la ora 11.00, PDL va anunţa rezultatul final al numărătorii paralele.

„Mai sunt 80 de secţii din Olt, unde a fost dezastru”, a spus Blaga.

Întrebat ce se va întâmpla în continuare, Blaga a spus că în mod normal Curtea Constituţională ar trebui să constate că referendumul nu poate fi validat, iar decizia CC ar trebui citită în plenul Parlamentului reunit.

El a spus că ulterior preşedintele Băsescu se va întoarce la Cotroceni, iar criza politică trebuie să ia sfârşit.

Blaga a spus că a remarcat declaraţiile în acest sens de duminică seară ale lui Traian Băsescu.

„Depinde de toţi actorii politici ca tensiunea să scadă am văzut şi m-am bucurat foarte mult de poziţia preşedintelui şi avem şi poziţia noastră este aceeaşi şi noi dorim să ne aşeăzm cu toţii la masă şi să încercăm să calmăm viaţa politică românească”, a precizat Blaga.

El a spus că nu depinde numai de PDL în cât timp îşi va relua preşedintele mandatul, arătând că el speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

„Nu depinde numai de noi în cât timp îşi va relua preşedintele mandatul, el speră cât mai repede. Instabilitatea trebuie să înceteze în ţară, lucrurile merg tot mai rău, leul are în fiecare zi un minim istoric, până la urmă trebuie să ne aşezăm cu toţii la masă şi să punem capăt crizei”, a adăugat Blaga.

Vasile Blaga a estimat că potrivit numărătorii PDL prezenţa la vot va fi de 45%-46% arătând că până în prezent au fost numărate 97% din secţii.