Blaga: Dacă vom avea un scor bun la alegeri, garantat vom face o ofertă PNL-ului VIDEO

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a declarat, în cadrul emisiunii "România în 60 de minute", că în cazul în care democrat-liberalii vor obţine un scor bun la alegerile din 9 decembrie vor face "garantat" o ofertă de guvernare comună liberalilor. Blaga a precizat că înlăturarea lui Crin Antonescu de la şefia PNL nu este o condiţie sine qua non a unei asemenea alianţe.

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 17:02
Blaga: Dacă vom avea un scor bun la alegeri, garantat vom face o ofertă PNL-ului VIDEO

Întrebat dacă PDL va propune PNL să guverneze împreună în cazul în care USL nu obţine 50% plus unu, iar PDL peste 20% din voturi, Vasile Blaga a răspuns: „Garantat, da”. „O alianţă naturală, dacă vom avea scorul necesar, va fi cu PNL. Nu vom avea probleme doctrinare (…) Am guvernat foarte bine cu ei în 2005-2007”, a declarat Vasile Blaga.

Acesta a spus că îndepărtarea lui Crin Antonescu de la conducerea partidului nu este o condiţie indispensabilă acestei alianţe, acest gen de condiţionalităţi neputând fi impus în cadrul unor alianţe între partide. „Astfel de discuţii – cu cine sau fără cine – nu-şi au rostul. Cu Crin sau fără Crin, e treaba lor”, a precizat Blaga.

Democrat-liberalul a apreciat că există încă un puternic filon de dreapta în PNL, care poate face posibilă apropierea de PDL. „Recunosc acţiunile politice de dreapta ale foarte multor liberali. Nu toţi sunt topiţi în acelaşi mod de prezentare a lucrurilor cum e USL-ul în ansamblul lui”, a spus Vasile Blaga.

Preşedintele PDL susţine că nemulţumirea liberalilor a fost amplificată de promisiunile populiste din programul de guvernare al USL, program eminamente de stânga. „Peneliştii nu sunt foarte fericiţi de acest program. Eu discut cu ei, ei discută cu mine… Uitaţi-vă la modul de exprimare politică al PNL, e uselizat, e pesedizat”, a comentat democrat-liberalul.

În ceea ce priveşte premierul de după alegeri, Blaga a precizat că ARD are câteva variante, dar nu le va face publice în timpul campaniei electorale. „În 2005, PSD a defilat două luni cu Mircea Geoană premier. A fost? N-a fost! În 2008, noi am defilat cu Theodor Stolojan şi când să formeze Guvernul, n-a mai vrut. Staţi liniştiţi, nici Victor Ponta nu o să fie”, susţine pedelistul.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, pe 15 septembrie, la Şcoala Tinerilor PDL de la Eforie Nord, că „o alianţă cu PNL ar fi una naturală, dar nu cu un PNL condus de Crin Antonescu”.

Blaga a fost întrebat de un tânăr democrat-liberal dacă în cazul destrămârii USL ar vedea posibilă o alianţă între PDL şi PNL.

„Nu sunt tipul de om politic care să dorească nici destrămarea unei construcţii politice, nici desfiinţarea unui partid, aşa cum flutura, până acum trei săptămâni, domnul Antonescu. Cred însă, cum am crezut şi după alegerile din 2008, că o alianţă cu PNL ar fi una naturală, dar nu cu un PNL condus de Crin Antonescu. Niciodată!”, a precizat Vasile Blaga.

De asemenea, liderul PDL a mai afirmat că partidul său nu exclude discuţii politice, după alegeri, cu PP-DD, in funcţie de rezultatul obţinut de această formaţiune.